Spectacolul „Micul Prinț” revine pe scena Teatrului de Papusi „Puck”

După o premieră aplaudată îndelung de cei mici, spectacolul „Poveste despre Micul Prinț”, regizat de  Mihai Lungeanu poate fi urmărit din nou duminică, 5 martie, de la ora 11. Secția maghiară pregătește pentru sâmbătă, 4 martie, spectacolul „La porunca ştiucii/A csuka parancsára”.

Spectacolul „Poveste după Micul Prinț”, după Antoine de Saint-Exupéry, în viziunea regizorală a lui Mihai Lungeanu, revine în scenă după premiera de la începutul lunii februarie și va avea duminică, 5 martie, o singură reprezentație, de la ora 11.

Distribuția este formată din Andra Ștefan, Iulia Dinescu, Ștefan Craiu, Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Adina Ungur, Ionuț Constantinescu, Robert Gutunoiu și Angelica Pamfilie. Vocea Aviatorului este interpretată de Marcel Iureș.  

„Povestea despre Micul Prinţ nu poate lipsi din educaţia copiilor noştri. Ei sunt nu asaltaţi, ci de-a dreptul victime ale lipsei noastre de fantezie, care confundă distracţia cu educaţia, timpul pierdut în faţa jocurilor amuzante/palpitante/terifiante cu timpul câştigat prin desluşirea tainelor naturii, prin înţelegerea sentimentelor umane, prin descoperirea viselor, prin cunoaşterea propriei personalităţi.

Dacă păpuşile vor fi ambasadori ai gândurilor noastre bune, ai intenţiilor noastre frumoase şi ai visurilor noastre cele mai curate şi înalte, teatrul de păpuşi (teatrul cu păpuşi, mai corect spus) va deveni cel mai potrivit ajutor în nevoia noastră de a ne cunoaşte mai bine copii, de a ne înţelege mai bine cu ei, de a putea comunica liber, prin practica sentimentelor esenţiale, de a putea să îi ajutăm, la rândul nostru, în descifrarea propriilor personalităţi”, afirmă regizorul.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Teatrul „Puck” va asteapta sâmbătă, 4 martie, de la ora 11, la spectacolul „La porunca ştiucii/A csuka parancsára” (în limba maghiară), un spectacol la paravan, plin de culoare și magie. Este o interpretare a uneia dintre cele mai cunoscute feerii din folclorul rusesc. Regia este semnată de Balló Zoltán și Varga Ibolya. Din distribuție, Urmánczi Jenő, Giriti Réka, Pünkösti Laura, Csortán Márton, Lanstyák Ildikó, György László, Kötő Áron, Domokos Szabolcs.

„Iemeliuşka (Emelian, în alte adaptări) e frate cu toţi eroii snoavelor europene: cu Păcală, cu Stan Păţitul, cu Erős János, cu Thyl Ulenspiegel – toţi răsar dintr-o paradisiacă şi binecuvântată stare de lipsă de acţiune (a nebunilor înţelepţi) la momentul potrivit, ca să ne demonstreze că sunt copiii unei lumi magice, care nu cunoaşte imposibilul. Înzestraţi cu forţe incredibile (fizice sau ale minţii) sau cu „norocul nebunilor”, ori cu harul de a face minuni cu ajutorul unor formule magice, ei instalează o „lume pe dos” prin glume, cântece şi şotii, la fel ca arlechinii carnavalurilor medievale”, declară regizoarea Varga Ibolya.

Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.