Spitalele clujene primesc 5.000.000 de lei de la primărie

Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat vineri, 23 iunie, suma de 4.9 milioane de lei pentru 11 spitale din oraș, bani care au fost acordați pentru diverse investiții de modernizare, cu toate că municipalitatea clujeană are în subordine o singură unitate medicală, spitalul Clujana.

Astfel, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a primit 150.000 de lei pentru modernizarea cabinetelor din baza de tratament a ambulatoriului. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii a primit o alocare de 539.000 de lei pentru achiziționare de aparatură medicală, mai exact un sistem de chirurgie laparoscopică pediatrică. Pentru Spitalul Clinic de Recuperare s-a aprobat suma de 300.000 de lei destinată achiziționării unui aparat medical de tip Diapulse – generator de câmp electromagnetic cu pulsații de înaltă frecvență. Institutul Oncologic a primit 400.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de modernizare și extindere a corpului Farmacie.

Și Institutul Regional de Gatroenterologie și Hepatologie a primit tot 400.000 de lei pentru lucrări de montare și achiziții de instalații ridicat ascensor persoane la Chirurgie III, clădirea nouă. Institutul Inimii beneficiază de o alocare de 260.000 de lei pentru reparații capitale la două lifturi. Este vorba despre liftul folosit pentru transportul pacienților în Clinica de Cardiologie II și liftul pentru transportul pacienților în clădirea Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară. Spitalul Clinic Județean de Urgență – SMURD Cluj a primit 200.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru combustibil, piese de schimb, dar și reparații și întreținerea autospecialelor din dotare. Pentru Spitalul Militar de Urgență s-au aprobat 340.000 de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a blocului operator din Secția de Ortopedie. De asemenea, 400.000 de lei primește și Spitalul CFR pentru a cumpăra un ecograf de înaltă performanță.

Cea mai mare sumă de la bugetul local a primit-o Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Este vorba despre 1.485.000 de lei, sumă repartizată pentru diverse lucrări și investiții din clinicile subordonate acestui spital.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top