STOP haosului urban din Florești! A fost inițiată o petiție online împotriva construcțiilor haotice!

Locuitorii celei mai mari comune din România, Florești, au inițiat o petiție online prin care solicită organelor abilitate stoparea construcțiilor fără respectarea legilor în vigoare.

calea floresti cluj

“Pentru a preîntâmpina eventualele neplăceri cauzate de aceste construcții haotice, vă rugăm să aveți în vedere în momentul în care se va elibera de la urbanism autorizații de construcții să se analizeze toate aspectele legate de:

-utilități și canalizare: mai exact dacă poate să susțină în viitor consumul. Dorim să se respecte legislația în vigoare Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării construcţiilor, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 933 din 13/10/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi în Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991, aprobate prin Ordinul nr. 839/2009. Sa fie respectat ordinul Ministrului Sanatatii nr. 119/2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației. Legea nr. 190/2013 – aprobarea OUG nr. 7/2011 – modificarea și completarea Legii nr. 350/2001 – amenajarea teritoriului și urbanismul”, au precizat inițiatorii petiției.

Floreștenii își doresc o comună aliniată la standarde europene și internaționale privind construcțiile și urbanismul. Aceștia cer să se respecte următoarele:

– distanțele între locuințe,
– regimul de înălțime
– intimitatea locatarilor
– să se lase spații verzi, spații pentru joacă, parcări, ghenele de gunoi să fie amplasate la 10 metri de construcții, drum de acces.
– norme tehnice privind proiectarea şi realizarea străzilor
– sa fie consultată populația
– construcția să fie prevăzută cu plase de protecție și plase de apă.
– containere de gunoi pentru depozitarea rezidurilor rezultate în timpul șantierului și care să nu fie ulterior aruncate pe raza comunei sau pe malul Someșului.
– respectarea orelor de liniște
– respectarea intimitatii
– constructorii să nu deranjeze în niciun fel locuitorii și să dea dovada de educație și bun simț.

Petiția poate fi semnată accesând acest link.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top