Stories That Teach, o extensie a Serii de povești de la Cărturești Cluj

Pe 16 noiembrie, Librăria Cărturești testează o “extensie” a Serii de povești din fiecare marți – dezvoltat împreună cu Ioana Elena Matei, Stories That Teach e un eveniment destinat copiilor de 10-11 ani care-și doresc o apropiere creativă de limba engleză. Activitatea va dura aproximativ o oră, constând în citirea unei povești (cu fixarea câtorva expresii în engleză) și ilustrarea ei de către fiecare copil în parte, conform imaginației și gustului proprii.

seara de povesti carturesti cluj iulius mallBeneficiile participării celor mici la un asemenea eveniment sunt multiple: apropierea de literatură și lectură, dezvoltarea unor abilități de exprimare într-o limbă străină, încurajarea creativității și, nu în ultimul rând, familiarizarea cu un mediu cultural diferit de cel al școlii.

Vă așteptăm așadar luni, 16 noiembrie 2015, la ora 18:00 în ceainăria librăriei Cărturești din Iulius Mall Cluj. Povestea cu care se vor întâlni copii e The Gingerbread Man, varianta internațională a Turtiței noastre fermecate.

Taxa de participare este de 15 lei, fiind menită să acopere materialele folosite și onorariul moderatoarei. Pot participa maxim 15 copii, pe baza unei înscrieri prealabile la adresa de mail ioanaelenamatei@yahoo.com.

Seara de povești
cu Rodica Tulbure

Seara de povești e unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale librăriei Cărturești din Iulius Mall, Cluj. În fiecare marți de la ora 19, Rodica Tulbure îi conduce pe cei mici prin cele mai fantastice lumi și printre cele mai năstrușnice personaje. Și, dacă asta se întâmplă oricum într-o ceainărie, la sfârșit toată lumea servește un ceai de fructe din partea casei.

Ne place să credem că printre beneficiile unui astfel de eveniment se numără, alături de apropierea de povești, strângerea la un loc în jurul unei pasiuni comune, împărtășirea unor momente de bucurie și familiarizarea cu un spațiu al cărții alternativ școlii.

De anul trecut am creat și un club al iubitorilor de povești, pe care l-am numit Clubul spiridușilor de carte. Cardul de membru garantează nu doar accesul la serile de povești și toate evenimentele speciale de pe parcursul anului, ci și scăderea, ca prin minune, a prețurilor cărților pentru copii. Sistemul de reduceri pe care l-am gândit e simplu: fiecare participare la o seară de povești aduce 2 puncte, sub forma unui autocolant haios care trebuie lipit pe dosul cardului. 10 puncte adunate înseamnă 10% reducere, 20 de puncte – 20% și 30 de puncte – 30%, aplicabile la toate cărțile pentru copii. Dar am pregătit și un fluturaș, care explică totul în detaliu.

Pe părinți îi rugăm să țină cont de două reguli importante ale Serii de povești. Prima ține de vârsta copiilor participanți, care trebuie să fie între 5 și 10 ani – prin gradul de complexitate al poveștilor selectate, evenimentul este inadecvat copiilor mai mici sau mai mari. A doua e de a nu lăsa copii în librărie nesupravegheați, personalul nostru neasumându-și răspunderea în privința lor.

Dragi copii, dacă vreți să deveniți membri ai selectului Club al spiridușilor de carte, vă așteptăm să vă ridicați legitimațiile din librărie. Iar serile de marți notați-le în calendar sau în orar ca întâlniri mai mult sau mai puțin secrete, la o Poveste.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top