Strada Potaissa devine în perioada 19-25 iunie prima piață de flori a Clujului

Strada pietonală Potaissa din Cluj-Napoca, tronsonul cuprins între străzile Fortăreței și Universității, va fi transformată într-o adevărată piață de flori în perioada 19-25 iunie 2017, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Daisler și Primăria Cluj-Napoca, inspirat fiind din conceptul Street Delivery. 

Astfel, producători locali de plante aromatice și ornamentale, floriști sau designerii florari cu experiență sau mici florării vor expune pentru prima dată în centrul orașului, la prima piață de flori, pe una dintre cele mai frumoase străzi pietonale din Cluj-Napoca.

Pentru a pune în evidență strada la fața locului va fi amenajată o fântână arteziană temporară care să întregească peisajul pieței de flori, un peisaj atât de întâlnit în micile piațete din Vestul Europei.

“Așadar, o stradă de poveste se transformă într-o piață de suflet, iar întregul oraș este invitat să o descopere. Intrarea este gratuită, iar piața de flori va funcționa în intervalul orar 14-22. Va fi amenajată și o mică zonă de lounge unde întreaga săptămână oaspeții pieței de flori vor putea servi diverse băuturi răcoritoare și alcoolice dar și mâncare. Nu în ultimul rând în fiecare seară artiștii vor pune stăpânire pe Strada Potaissa pentru a completa tabloul unei piețe de suflet a orașului. Statuile vivante vor însoți oaspeții prin piața de suflet, iar serile se vor instala pe ritmuri de muzică bună. Printre artiștii confirmați se numără deja: David & Six Martini Band, Les Nuages, Marian Bălan, Musai Soundworks, DJ Paul Adrian, Quantum Drive”, precizează organizatorii.

Strada Potaissa este cunoscută drept și strada vechiului zid medieval al orașului.  

Leave a Reply

Top