SUA: 3 morti si peste 130 de raniti in urma atentatului de la maratonul din Boston

maraton boston explozieDouă bombe au explodat luni la linia de sosire a Maratonului din Boston/Massachusetts, nord-est/, omorând trei persoane şi rănind alte peste 130, într-o scenă sângeroasă de sticlă spartă şi membre retezate şi un semnal de alarmă că teroriştii ar putea lovi din nou Statele Unite, a anunţat şeful poliţiei oraşului Ed Davis, relatează Associated Press.

Un oficial de la Casa Albă vorbind cu condiţia anonimatului întrucât ancheta este încă în desfăşurare a declarat că atacul este tratat ca un act de terorism. Preşedintele Barack Obama a promis că cei responsabili vor “simţi întreaga greutate a justiţiei”.

Un înalt oficial din serviciile secrete americane a declarat că alte două bombe au fost găsite în apropierea liniei de sosire a cursei maraton, în ceea ce părea a fi un atac bine coordonat.

Printre participantii la maraton s-au aflat si doi atleţi români, Nuţa Olaru şi Andrei Flueraşu, care au încheiat cu bine maratonul de la Boston şi nu au fost răniţi în exploziile care au provocat moartea a trei persoane şi rănirea a peste 130.

Nuţa Olaru (42 ani), care are şi cetăţenie americană, s-a clasat pe locul 23 la feminin, cu timpul de 2 ore 42 minute 57 secunde, în timp ce Andrei Flueraşu a ocupat locul 5.136 la masculin, cu timpul de 3 ore 20 minute şi 38 secunde, potrivit site-ului oficial al competiţiei.

Mai multe fotografii de la dezastrul de la Boston, pe Agerpres.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top