Suntem #Colectiv! 5000 de clujeni au ieșit în stradă și au scandat împotriva clasei politice și a bisericii ortodoxe. “Vrem spitale, nu catedrale”

Miercuri seară, începând cu ora 18:00, aproximativ 5000 de clujeni s-au adunat în Piața Unirii pentru a-și arăta susținerea pentru tragedia din clubul Colectiv în care și-au pierdut viața 32 de persoane și alte 130 sunt încă în stare gravă la mai multe spitale din București. Aceștia au scandat împotriva guvernanților și a clasei politice.

protest cluj 4 noiembrie 2015

În jurul orei 19 s-a pornit într-un marș pașnic și organizat pe Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu – Bulevardul 21 Decembrie 1989 – Primăria Cluj-Napoca – Piața Lucian Blaga și Piața Unirii.

În Piața Unirii mulțimea a cântat imnul național și a ținut un moment de reculegere, în genunchi, în memoria victimelor din Colectiv. Același lucru l-au făcut și în Piața Lucian Blaga.

protest colectiv cluj 4 noiembrie 2015-w800-h600

S-a scandat împotriva politicienilor, dar și a Patriarhului Daniel, căruia i s-a cerut demisia. “Daniel, Daniel, du-te după Viorel”, “DNA, DNA, și Biserica te vrea”, “Ghinion, ghinion, Clujul s-a trezit din somn”,“București, nu uita, Clujul e de partea ta”, “Vrem dreptate, nu imunitate”, “Ieșiți din casă, dacă vă pasă”,“Toate partidele, aceeași mizerie”, “Parlament judecat, pentru sângele vârsat”, “Parlament penal, marș la tribunal”, “Uniți, salvăm, toată România”, “Clasa politică e sub orice critică”, “Cine nu sare, nu vrea schimbare”, “Nu vrem, să fim, o nație de sclavi”, “Daniele, nu uita, vine și ancheta ta”, “Vă rugăm să ne scuzați, nu produceți cât furați”, “Școli și spitale, nu catedrale” și “Ole, ole, Victor Ponta nu mai e”.

Protestul a fost unul pașnic și lipsit de incidente. Acesta va continua și astăzi, începând cu ora 19:00, în Piața Unirii, la care și-au anunțat prezența peste 2000 de persoane.

Leave a Reply

Top