Suporterii universitari se revoltă împotriva Prodancăi şi a lui Boc!

Declaraţia Anei-Maria Prodan, „De acum, Universitatea e a Buzăului!”, a stârnit revolte printre suporterii Universităţii Cluj. Peste 300 de fani au ieşit ieri în stradă pentru a protesta împotriva deciziei de a muta echipa lor favorită la Buzău, “Emil Boc fă ceva, că ardem primăria!”.

Vestea că Universitatea Cluj se va muta la Buzău i-a izbit pe suporterii universitari, Ana-Maria Prodan, preşedintele executiv  al clubului, a anunţat, ieri, că a semnat cu oficialii Gloria Buzău pentru închirierea stadionului pentru întreg sezonul în curs, urmând ca zilele acestea întreaga echipă, alături de familiile lor să se mute în orăşelul de după Carpaţi. Dar suporterii nu au de gând să îi lase să plece aşa de uşor. “Ideea” lor trebuie să rămână vie, astfel că, se vor lupta cât vor putea de mult pentru asta.

Suporterii Universităţii s-au adunat, cu mic cu mare, la antrenamentul echipei de pe baza sportivă Clujana pentru a-i convinge pe jucători să nu-i părăsească, să nu dea curs invitaţiei Prodancăi de exilare a echipei. Bucuria jucătorilor a fost nespus de mare când au văzut cât de multă lume îi susţine, deoarece nici ei nu vor să părăsească inima Ardealului,  „Vă daţi seama că nu vrem să plecăm de la Cluj la Buzău, dar n-avem ce face!”, au afirmat fotbaliştii. Ana-Maria Prodan i-a legat pe aceştia de contracte şi le-a luat dreptul de a avea un cuvânt de spus cu privire la deciziile ei, „Ei au contracte clare, trebuie să le respecte. Ei au semnat să joace pentru Universitatea Cluj, nu trebuie să o facă la Cluj, pot să meargă şi la Buzău. Eu le voi căuta cazări pe placul lor pentru a nu-mi reproşa asta. În rest, toţi se vor muta aici, cu familii cu tot. Gata, s-a terminat”, a declarat ieri impresara.

Văzând că nu au sorţi de izbândă cu jucătorii, suporterii universitari s-au deplasat la sediul Primăriei Cluj în încercarea de a-l convinge pe primarul Emil Boc să i-a atitudine. Suporterii au scandat necontenit: „Emil Boc fă ceva, că ardem primăria […] Boc trebuie să răspundă, el l-a adus pe Walter aici. E singurul vinovat”.

Emil Boc, pe de altă parte, este dispus să încerce orice pentru a stopa exilarea Universităţii la Buzău. În şedinţa Consiliului Local de ieri a declarat că ”Împreună vom găsi căile legale pentru a proteja Universitatea Cluj”.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top