“Teatrul – de la clasic la modern” la Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului

festival de teatru clujConsiliul Judetean Cluj in colaborare cu Primaria municipiului Cluj-Napoca si Scoala Populara de Arte “Tudor Jarda” din Cluj organizeaza, joi, 27 martie 2014, festivalul de teatru al Scolilor de Arte, editia a IV, sub genericul “Teatrul – de la clasic la modern”.

Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului si se adresează cursanților de la secțiile de teatru ale Școlilor de Arte, cât și celor din liceele de specialitate. Festivalul este, totodată, un prilej de aniversare a zece ani de activitate a trupei de teatru “Pavlov 25”, a Școlii de Arte Cluj. Manifestarea va avea loc în sala “Șantier” a Școlii Populare de Arte, strada Fabricii de Zahăr nr. 51, începând cu ora 16.

În cadrul festivalului vor avea loc diverse manifestări culturale adiacente, iar participanții vor fi introduși în ambianța culturală a municipiului Cluj-Napoca, cât și a județului Cluj, prin vizite la diverse obiective cultural-artistice.

Vor fi prezente următoarele trupe teatrale:

– “Maniu 25”, a Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică “Octavian Stroia”, care participă cu spectacolul “Ursul”, o versiune scenică realizată după piesa omonimă a lui A. P. Cehov; adaptarea și regia: Laura Corpodean;
– “Youth Art”, a Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba Iulia, serviciul Școala de Arte și Meșteșuguri, care propune o montare din creația lui Eugen Ionescu, cu piesa “Lacuna”; Adaptare și regia: Viorel Cioflică;
– “Dell’Arte”, a Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, care va prezenta spectacolul “Bădăranii”, după Carlo Goldoni; adaptarea și regia: Emilia Ostace, Ioana Călușer, Iulian Praja;
– “Thalia”, a Scolii de Arte Satu Mare, care ne oferă spectacolul cu piesa “Patima roșie”, de Mihail Sorbu; adaptarea și regia: Carol Erdos:
– “Pavlov 25”, a Scolii Populare de Arte “Tudor Jarda” Cluj, care participă cu trei mini-montări clasice: “Povestiri argheziene”, adaptare scenică după scrierile în proză ale lui Tudor Arghezi; “Jocul de-a vacanța”, o succintă viziune scenică realizată după piesa omonimă a lui Mihail Sebastian; „Cerere în căsătorie”, o parabolă umoristică a piesei lui A. P. Cehov; adaptările și regia: Petre Bacioiu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top