Tecău și Rojer, în semifinalele probei masculine de dublu la Roland Garros

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer s-a calificat în semifinalele probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, marți, după victoria cu 6-3, 6-3 în fața favoriților numărul doi, Vasek Pospisil (Canada)/Jack Sock (SUA).

tecau si rojer

Tecău este la cea mai bună performanță a sa la Roland Garros, după sfertul de finală jucat în 2011, alături de suedezul Robert Lindstedt. Totodată, este cel mai bun rezultat al perechii Tecău/Rojer la un turneu de Mare Șlem, egalând performanța de la Australian Open din acest an.

În penultimul act al probei, Tecău și Rojer, capi de serie numărul cinci, vor juca împotriva cuplului Ivan Dodig (Croația)/Marcelo Melo (Brazilia), cap de serie numărul trei, care a dispus în sferturi de perechea Alexander Peya (Austria)/Bruno Soares (Brazilia/N. 8), cu 6-3, 7-6 (8).

Cealaltă semifinală va opune principalii favoriți, americanii Bob și Mike Bryan, și italienii Simone Bolelli/Fabio Fognini (N. 6), câștigători ai turneului Australian Open anul acesta.

Tecău și Rojer și-au asigurat un cec de 112.500 euro și 720 de puncte ATP.

Horia Tecău e în mare formă și se află și în semifinalele probei de dublu mixt la Paris, alături de slovena Katarina Srebotnik urmând să joace pentru calificarea în finală cu câștigătorii din meciul care opune cuplurile Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan)/Anastasia Rodionova (Australia) și Mike Bryan/Bethanie Mattek-Sands (SUA), favoriții numărul doi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top