Tiberiu Uşeriu nu a mai ajuns Apuseni Ultra Race din cauza că a pierdut avionul

Ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu a ratat, vineri, startul în cursa internaţională Apuseni Ultra Race, în care trebuia să alerge pe un traseu montan de 170 de km, deoarece a pierdut avionul şi nu a mai ajuns, scrie MEDIAFAX.

Reprezentanţii organizatorilor au declarat, vineri, pe lângă alergare, competiţia are şi rolul de a promova pe plan naţional şi internaţional frumuseţile naturale regăsite în Munţii Apuseni.

„Apuseni Ultra Race este prima şi singura competiţie internaţională din România care se desfăşoară pe un traseu montan de 170 km. Am dorit să conturăm un eveniment special atât pentru a aniversa în pas alergător marele eveniment istoric al Centenarului, cât şi pentru a promova pe plan naţional şi internaţional frumuseţile naturale regăsite în Munţii Apuseni şi capacitatea acestora de a găzdui curse performante de ultramaraton, întrucât traseul competiţiei se întinde de-a lungul unor zone cu un potenţial turistic foarte mare: Arieşeni, Padiş, Vlădeasa, Beliş, Muntele Mare. Apuseni Ultra Race va avea, în premieră, trei curse: Roşie (170 km), Galbenă (100 km) şi Albastră (40 km). La startul cursei de 170 de km care s-a dat vineri dimineaţă trebuia să fie prezent şi Tiberiu Uşeriu, triplul câştigător al celui mai greu ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra, dar care a pierdut un avion şi nu a mai ajuns”, au spus sursele citate de Mediafax.ro.

Startul Apuseni Ultra Race s-a dat vineri dimineaţă în zona localităţii Arieşeni, judeţul Alba, pentru cursa de 170 de km, iar zona de finish va fi în staţiunea turistică Muntele Băişorii, judeţul Cluj, cursele de 100 de km şi de 40 de km urmând să se desfăşoare sâmbătă.

Duminică este programată festivitatea de premiere.

În competiţie s-au înscris peste 100 de alergători, atât din ţară, cât şi din străinătate printre care şi Sonja Braun, originară din Germania, care este câştigătoarea ediţiei din 2014 a MT. Everest Challange Marathon.

Participanţii la competiţie vor avea parte de surprize culinare pe parcursul traseului, astfel că mai mulţi bucătari îi vor aştepta cu mâncare caldă în locurile strategice ale cursei, aceasta fiind o premieră pentru cursele de profil din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.