TIFF-ul intră în lumea realității virtuale cu noul program infiniTIFF, găzduit în fosta casă de modă a Clujului! FOTO/VIDEO

Ziua a doua a Festivalului de Film Transilvania, sâmbătă, 3 iunie, a marcat un nou moment important, inaugurarea spațiului infiniTIFF în fosta casă de modă a orașului de pe strada Barițiu, un program dedicat inovației, tehnologiei VR Cinema și realității virtuale.

Sute de clujeni și invitați au venit să testeze tehnologia realității virtuale și să trăiască o experiență diferită, într-un decor futurist care te duce într-o lume a viitorului.

infiniTIFF este o platformă dedicată noilor forme de storytelling audiovizual și care își propune să-i conecteze pe cinefili și artiști la ideile și inovațiile de ultimă oră în materie de realitate virtuală/ Virtual Reality (VR) și cinema interactiv, lucruri care înscrie TIFF-ul în trendul marilor festivaluri precum Cannes sau Tribeca (New York) care plănuiesc anul acesta, la rândul lor, evenimente extinse dedicate VR-ului.

“Cred că cel mai complicat a fost alegerea numelui acestui program, au fost n ședințe și brainstorming-uri pentru asta. Ne-am gândit de mulți ani că titlul trebuie să aibă și o altă dimensiune curajoasă și nouă, care să apropie TIFF-ul de provocările viitorului. Și când spun asta nu spun cinematograful tradițional, ci realitatea virtuală. Pentru asta am avut nevoie de două principii, de două lucruri, un om care să gândească și să pună cap la cap un program de evenimente, să găsească un conținut potrivit pentru programul nostru și parteneri serioși, lideri pe zona lor de piață, care să ne ajută să facem acest program posibil. Unul dintre parteneri este Samsung, lider în tehnologie, care ne-a dat posibilitatea să dotăm sala de VR Cinema cu echipamentul necesar pentru a savura în liniște si în condiții bune”, a declarat președintele TIFF, Tudor Giurgiu, la inaugurarea infiniTIFF.

“Mulțumesc pentru șansa de a lucra cu voi la această nouă secțiune. infiniTIFF este o secțiune care se dedică experiențelor și experimentării conținutului în forme diferite, ceea ce numit forme noi de storytelling, vrem să ne depărtăm de forma clasică pe care o oferă un festival și vrem să oferim aici, în această clădire foarte speciale, experiențe cu totul diferite. Programul constă din experiențe în realitatea virtuală”, a susținut curatorul proiectului infiniTIFF, Erwin Schmidt.

Până în 10 iunie, prima ediție a InfiniTIFF va prezenta o selecție amplă de filme VR într-o zonă special amenajată, un program de filme interactive pe marele ecran, Doom Room – o instalație care te poartă prin experiențe tactile și vizuale unice, proiecții de clipuri din epoca Youtube și workshop-uri în care vor fi create producții VR. În cadrul atelierelor, profesioniști, alături de pasionați și experți în animație digitală, VR sau programare vor putea dezbate și dezvolta împreună experiențe VR.

Spațiul InfiniTIFF va găzdui și proiecții ale unor producții Youtube, alese de câțiva dintre cei mai populari vloggeri români, care vor veni la Cluj cu această ocazie: Tequila, Pandutzu, Noaptea Târziu, Zaiafet, Selly. Lor li se alătură Florin Grozea, care va susține și un workshop, “Secretele industriei”, despre industriile creative și promovarea online prin conținutul video: videoclipuri, vloguri, documentare online. Calupurile de producții Youtube vor cuprinde, de asemenea, și clipuri selectate de Mikey Hash, Levi Elekes, Mariposa și Skivomady.

One thought on “TIFF-ul intră în lumea realității virtuale cu noul program infiniTIFF, găzduit în fosta casă de modă a Clujului! FOTO/VIDEO

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top