Tomas Ryde, la primul joc pe banca echipei naționale de handbal feminin a României! “Această seară este despre fericire”

Suedezul Tomas Ryde a câștigat prima partidă în calitate de antrenor al echipei naționale de handbal feminin a României, scor 27-19, împotriva campioanei mondiale Brazilia, iar mâine are șansa să câștige turneul “Trofeul Carpați.

tomas ryde
Foto Tomas Ryde – © eClujeanul.ro

“Vreau ca această echipă să aibă mai multe șuturi pe poartă, mai ales de pe extreme. În repriza a doua cred că am jucat mult mai bine, dar când vom juca cu Serbia trebuie să fim mai atenți și să avem mai multă răbdare. Este o zi de vineri fantastică pentru mine și sunt foarte fericit. Sunt foarte mândru de această echipă.

Această seară este despre fericire. Să joci handbal în această arenă înseamnă, într-un singur cuvânt, fericire.

Cred că vom reuși să umplem din nou această sală în câteva săptămâni, într-un meci mult mai important (n.red. returul cu Serbia de la barajul de calificare la Campionatul Mondial).

Vreau să fac câteva comentarii despre evoluția Laurei Popa în repriza a doua. Trebuie să ai mai multă putere, trebuie să încerci să tragi mai mult la poartă. Cele două goluri în repriza a doua este o realizare mare pentru ea”, a precizat antrenorul naționalei României, Tomas Ryde.

“Mă bucur foarte mult pentru evoluția noastră și bineînțeles pentru rezultatul final. Îmbucurător este faptul că indiferent de formula care a existat pe teren, jocul a funcționat extrem de bine, atât pe apărare cât și pe atac. S-au făcut foarte multe lucruri bune, tactica și ceea ce am pregătit la antrenamente a funcționat și sperăm ca și în meciul de mâine să jucăm la fel de bine, să respectăm ce vom pregăti în seara asta și mâine dimineață. Mulțumesc în special spectatorilor, suporterilor care au fost în număr foarte mare alături de noi, atmosfera a fost extraordinară și îi așteptăm și mâine să ne susțină.

De fiecare dată m-am simțit bine la echipa națională și vin cu mare drag. Vreau să ajut atât cât pot, să dau totul pe teren pentru a obține rezultate cât mai bune. Azi am întâlnit o echipă foarte puternică, însă de la început am anihilat punctele lor forte și se pare ca jocul nostru a mers foarte bine pentru că de la început până la final am condus. Contează foarte mult pentru noi, sunt importante și aceste meciuri, dar cea mai importantă este ‘dubla’ cu Serbia în care ne dorim să ne calificăm”, a declarat Ada Nechita.

ada nechita
Ada Nechita – foto © eClujeanul.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top