Tot mai aproape de titlu: U-Banca Transilvania, victorie in Derby-ul Transilvaniei cu CSU Sibiu

U-Banca Transilvania s-a impus in Derby-ul Transilvaniei, scor 92-75 (16-21, 28-18, 27-20, 21-16), impotriva ocupantei locului secund în clasament, BC CSU Sibiu. Meciul s-a disputat în Sala Sporturilor “Horia Demian” și a fost unul foarte spectaculos.

Confruntarea disputata miercuri, 15 martie, la Cluj-Napoca, a inceput într-o notă de dominare a oaspeților din Sibiu, care au profitat de fiecare nesincronizare din defensiva echipei lui Silvasan, iar baschetbalistii alb-negri au intampinat serioase probleme la finalizare, fapt ce a făcut ca primul sfert să se încheie cu CSU Sibiu la conducere.

În perioada a doua, energia lui Jucan, venit de pe bancă, s-a transferat și colegilor săi mai ales pe faza defensivă, agresivitatea în apărare crescând vizibil. Acest lucru a provocat panică în atacul sibian, care a început să piardă mingi și să arunce contestat, iar clujenii au început să fie mai siguri pe ei și în atac.

Sfertul a fost adjudecat de U-Banca Transilvania cu zece puncte diferență, marjă suficientă ca să anuleze complet deficitul de la prima pauză și să pună două posesii în plus în dreptul liderului U-BT Cluj.

La revenirea de la vestiare, clujenii au continuat să se apere foarte energic, in timp ce sibienii au avut probleme reale în a pune puncte pe tabelă. Ceea ce părea a se transforma într-un meci lejer, data fiind diferența considerabilă de scor (71-52, min. 28), după ce la un moment dat au fost chiar 21 de puncte în plus, s-a dovedit, de fapt, o diferență destul de fragilă. Sibienii au recuperat rapid șapte puncte până la finalul sfertului al treilea, fără să încaseze niciunul, iar ultimul sfert se anunța unul de foc.

Dan Fleșeriu a trimis flota de aruncători de la distanță în teren încă din debutul ultimei perioade de joc, însă aruncări de trei puncte au fost prea puține. S-a mers cap la cap, Sibiul a reușit să mai taie o posesie din diferență la mijlocul sfertului (75-66, min. 36), însă finalul meciului a fost un tur de forță pentru U-Banca Transilvania. Echipa noastră a refăcut diferența de 20 de puncte în doar două minute (90-70, min. 38), iar finalul a aparținut rezervelor ambelor echipe.

Este cea de-a 19-a victorie pentru U-Banca Trasilvania, care sâmbătă, 18 martie, se deplasează la București, pentru meciul cu Steaua CSM EximBank.

Declaratii dupa meci:

“Nu am intrat cum a trebuit în joc, însă ne-am revenit, am avut o apărare agresivă și am controlat jocul. În repriza a doua am jucat bine, am făcut și puțin spectacol și am câștigat, iar acesta este, până la urmă, cel mai important lucru. Ne bucurăm pentru victoria cu Sibiul, însă, deja ne gândim la meciul cu Steaua, pe care ne dorim să îl câștigăm la ei acasă. Suntem obișnuiți cu acest ritm, nu avem de ce să ne plângem, acum toate echipele din 1-6 joacă în acest ritm. Mie îmi place, e mult de muncă, și pentru noi, staff-ul, și pentru jucători, însă trebuie să ne facem treaba cât de bine putem. Fiecare meci e important, trebuie să fim profesioniști și să ne luptăm pentru fiecare joc, chiar dacă suntem calificați în Play-Off sau dacă avem șanse mari la primul loc înaintea acestei faze. Încerc să le impun acest lucru jucătorilor, însă natura umană este de așa fel încât intervine fără să vrei o anumită relaxare, s-a văzut asta mai ales la meciul cu Timișoara!”, a precizat antrenorul Clujului, Mihai Silvasan.

“Este un Derby al Ardealului, a fost un meci foarte greu. Nu am început așa agresiv cum am stabilit în vestiar, însă în sfertul al doilea am avut o intensitate bună și am reușit să ne distanțăm la zece puncte. Acest lucru ne-a ajutat foarte mult mai ales după pauză. După meciul cu Timișoara am avut o ședință mai lungă, am analizat ce ar fi trebuit să facem în Banat și am fost foarte motivați pentru acest meci. Astăzi, trebuia să câștigăm neapărat! Pentru noi, toate meciurile trebuie câștigate, nu contează cu cine jucăm, ne dorim doar victoria, indiferent de adversar!”, a declarat Kuti Nandor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top