Tragedie în club Colectiv din București: 27 de morți și 146 de răniți!

Seară de coșmar pentru câteva sute de tineri care au luat parte la un concert de lansare a unui nou album, noaptea trecută, în club Colectiv din București.

club colectiv bucuresti

Un incendiu devastator, pornit de la artificii, a avut loc în jurul orei 22:30, iar bilanțul final este unul sumbru: 27 de morți și circa 146 de răniți.

“Au aprins două lumânări ca de tort. Două s-au stins normal, iar de la celelalte două s-a aprins tavanul. A fost o vâlvătaie enormă. A ars tot tavanul. Am simțit o căldură enormă. Ne-am călcat în picioare”, a spus un martor.

“Focul a pornit de la niște artificii și s-a extins pe stâlpii clubului, după care a luat foc totul. Ușa de evacuare era doar una singură deschisă. S-au călcat în picioare și au spart ușa. În 20 de minute a venit primul echipaj de poliție și după aceea au venit pompierii. Pompierii au intrat cu măștile de oxigen înăuntru și apoi au tras mașinile în curtea respectivilor.

Explozie nu a fost pentru că muream cu toții. A ars ca o torță în mai puțin de 2 secunde, s-a extins până la tavan și a început prăpădul. Cei care aparțineau clubului nu știau să acorde primul ajutor și nu au deconectat de la rețea curentul”, a mai spus un martor.

Procurorii au ridicat probe de la club și înregistrările video care au surprins momentul în care focul a aprins materiale din sala de la Clubul Colectiv în care se desfăşura concertul.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunţat, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc la Guvern la ora 7.00, că la acest moment sunt 146 de persoane internate.

Numărul persoanelor decedate este de 27, dintre care 26 au murit înainte de a fi aduse la unităţi medicale, iar cea de-a 27-a a decedat la Spitalul Universitar, anunță Mediafax.

Arafat a precizat că 17 din cele 26 de persoane decedate în afara spitalelor nu au fost identificate.

Leave a Reply

Top