Transfer de senzație la echipa de baschet feminin a lui “U” Cluj. O jucătoare de națională se alătură lotului condus de Dragan Petricevic

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj continuă campania de achiziții în vederea noului sezon competițional în care obiectivul principal este clasarea pe podium.

gabriela irimia U Cluj baschet feminin

După aducerea experimentatei baschetbaliste Andra Simina Mandache (33 ani), conducerea clubului universitar a anunțat transferul internaționalei Gabriela Irimia (26 ani, 177 cm) de la Olimpia CSU Brașov, jucătoare care face parte din planurile echipei naționale pentru meciurile din preliminariile Eurobasket 2017.

“Mă bucur foarte mult pentru acest transfer, ca și în cazul Andrei Mandache, discutăm de o jucătoare foarte serioasă și cu mult caracter, o româncă pe care Naționala noastră se bazează. Împreună cu Dragan Petricevic, am muncit mult în ultimele două săptămâni pentru a contura strategia din următorul sezon. Nu cred că are nimeni a se plânge de alegerile noastre. Aceste două jucătoare românce sunt perfecte pentru stilul nostru: serioase, fără aere, concentrate pe joc și pe prestația lor în teren. Mă bucur enorm că vom face echipă împreună pentru a duce U Cluj cât mai sus, așa cum am promis, în sezonul viitor”, a declarat Liviu Alexa, directorul executiv al echipei, citat de ziardecluj.ro.

Echipa națională de baschet feminin a României se va reuni pe 30 mai pentru o sesiune de pregătire care se va încheia cu un turneu amical în Cehia, iar selecționerul Miroslav Popov a decis, pentru acest cantonament, să menajeze o parte dintre tricolorele cu “state vechi” în echipa națională, preferând în schimb să testeze o serie de jucătoare tinere, de reala perspectivă pentru baschetul feminin românesc, din care face parte și tânăra Gabriela Irimia, noul transfer al Universității Cluj.

Astfel, pe 30 mai, la Arad, sunt asteptate urmatoarele baschetbaliste:

GABRIELA MARGINEAN (Perfumerias Avenida Salamanca)
ELISABETH PAVEL (TSV 1880 Wasserburg)
ADINA STOIEDIN (Spirou Monceau Charleroi)
ALINA CRACIUN (Union Sportive La Glacerie)
SONIA URSU (CSU Alba Iulia)
MARTA FODOR (CSU Alba Iulia)
GABRIELA IRIMIA (Universitatea Cluj)
ANA FERARIU (Olimpia CSU Brasov)
DORA ARDELEAN  (Olimpia CSU Brasov)
ROMINA FILIP (CS Phoenix Galati)
HANNA DEMETER (CS Phoenix Galati)
ALINA CHIVU (CSBT Alexandria)
IOANA GHIZILA (CSM CSS Ploiesti)
SICA CUZIC (University of Texas Rio Grande Valley)

Tricolorele se vor pregati in orasul de pe malul Muresului pana pe 8 iunie, urmand ca apoi sa faca deplasarea in localitatea ceha Hradec Kralove, acolo unde vor disputa un turneu amical cu urmatoarele formatii:

10 iunie, ora 20:00 ROMANIA – Ungaria
11 iunie, ora 20:00 Cehia A – ROMANIA
12 iunie, ora 17:30 ROMANIA – Cehia B

Meciurile României cu reprezentativele Turciei și Israelului din preliminariile pentru EuroBasket 2016 Cehia vor avea loc în luna noiembrie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top