Transylvania College estimează peste 625 de copii înscriși în anul 2015-2016, în creștere cu 10% față de anul anterior

Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curiculum românesc, curriculum național al Angliei și curriculum Cambridge, estimează o creștere cu 10% a numărului de elevi înscriși în anul școlar 2015-2016, cei mai mulți urmând să înceapă cursurile din ciclul primar, atât pe linia românească, cât și pe cea britanică.

Transylvania College (1)

Astfel, reprezentanții instituției de învățământ se așteaptă ca în ciclul preșcolar, la creșă și grădiniță, să fie înscriși circa 140 de copii, pentru ciclul primar 280 de elevi, în timp ce, pentru gimnaziu, Transylvania College estimează un număr de 110 elevi în următorul an școlar. Liceul pe care școala îl oferă este singurul acreditat Cambridge din Transilvania, având înscriși aproximativ 95 de elevi pentru anul școlar 2015-2016.

Cea mai mare creștere în ultimii ani a fost înregistrată pe linia internațională britanică în ciclul primar, care a început cu doar 5 elevi în anul 2011 și are în prezent înscriși aproximativ 130 de elevi.

“În acest an, linia internațională britanică are prima promoție de absolvenți ai ciclului primar. La evaluarea finală, care a constat în examene în limba engleză la mai multe discipline, acești elevi au obținut rezultate excepționale, mulți dintre ei stăpânind deja cunoștințe la nivel de gimnaziu. Este o frumoasă încununare a eforturilor depuse de copii, a dăruirii profesorilor, mai ales ținând cont de faptul că unii dintre acești elevi, care astăzi susțin prezentări în engleză în fața întregii școli sau a unor invitați străini, aveau doar cunoștințe de bază în limba engleză la începutul carierei de elev la Transylvania College”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv Transylvania College.

De altfel, rezultatele elevilor sunt confirmate la nivel internațional, după cum atestă și Raportul Anual COBIS, instrumentul ce compară rezultatele a 100.000 de elevi care studiază în alte 98 de școli internaționale unde predarea se realizează după curriculum-ul național al Angliei.

Cea mai importantă confirmare a venit și în acest an prin ofertele primite de către viitorii absolvenți ai liceului. Astfel, în timp ce unii dintre elevii care termină acum liceul la Transylvania College doresc să-și continue studiile la universități din țară, diplomele Cambridge obținute fiindu-le recunoscute pentru admitere, majoritatea aleg să studieze în  străinătate. În urma trimiterii a 20 de aplicații la universități de prestigiu din Marea Britanie, Elveția, Australia, Germania, Austria sau Olanda, viitorii absolvenți ai Liceului Internațional Cambridge au primit 60 de oferte. Printre universitățile unde aceștia vor studia în  toamnă se numără London School of Economics (locul 3 în Marea Britanie), Bath University (locul 8), University College London, Surrey, Southampton sau University of Melbourne (locul 1 în Australia și 33 în lume). Deși rezultatele și oportunitățile de care elevii școlii se bucură sunt excepționale, taxele de școlarizare oferite de Transylvania College sunt la o treime din cele percepute în școli similare din alte orașe.

În anul școlar 2014 – 2015, elevi din 25 de ţări, de pe 6 continente, au ales Transylvania College pentru educația la standarde internaționale oferită de această instituție. Înscrierile  continuă pentru clasele unde mai sunt locuri disponibile, iar elevii care doresc să urmeze cursurile gimnaziului și ale Liceului Internațional Cambridge, însă nu locuiesc în Cluj-Napoca, au posibilitatea de a se caza la internatul pe care școala îl oferă, după model britanic.

“Prezența unei școli britanice în regiune ajută mult Clujul în atragerea de investitori străini, care aleg acest oraș datorită faptului că pot să le ofere copiilor lor o educație la cele mai înalte standarde internaționale”, a explicat Ruxandra Mercea.

Burse de studiu în valoare de 100.000 euro pentru anul școlar 2014 – 2015

Transylvania College oferă burse de studiu – integrale sau parțiale – acelor elevi care, prin rezultatele academice excepționale, prin premiile internaționale și naționale și prin activitățile de implicare în comunitate reprezintă valorile școlii.

“Frate de Carte” este programul de burse inițiat în 2002 de Fundația Transylvania College. Până în prezent au fost susținuți peste 88 de copii proveniți din medii defavorizate, aceștia având acces la educația de excelență, corespunzătoare potențialului lor intelectual.

Valoarea totală a costurilor de școlarizare a celor 30 de elevi care au beneficiat de burse de studiu în anul școlar 2014-2015 a fost de 100.000 euro. 25% din valoarea Programului de Burse este susținută de Fundația Transylvania College din surse proprii, 35% de către donatori individuali şi sponsori, iar 40% din sumă este susținută din donațiile și sponsorizările oferite în cadrul Balului Anual organizat de Transylvania College.

Bursele de studiu acoperă costurile de școlarizare, costurile cu masa, manualele, examenele, uniforma și, în cazuri speciale, cazarea. Bursele de studiu se acordă pe perioada unui an școlar, în baza a două criterii esențiale: rezultatele academice ale elevului și posibilitățile financiare reduse ale familiei acestuia. Candidații trebuie să susțină un test scris la limba engleză și la matematică și să participe, alături de părinți, la un interviu cu Comisia de Burse.

Pentru anul școlar 2015 – 2016, Transylvania College va acorda cel puțin 2 noi burse de studiu, una pentru gimnaziu și una pentru liceu. Examenul va avea loc în data de 15 iunie 2015, interviurile urmând să aibă loc pe 16 iunie.  Detalii despre examen sunt disponibile pe site-ul instituției.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top