Tranzacţia anului? Compania Vodafone ar putea fi vândută

Americanii de la Verizon şi AT&T ar putea achiziţiona compania britanică Vodafone, într-o tranzacţie care se ridică la 245 de miliarde de dolari, scrie FT Alphaville.

vodafone

Verizon Communications ar putea să preia pachetul de 45% deţinut de Vodafone în join venture-ul Verizon Wireless din SUA în timp ce AT&T ar urma să preia afacerile din afara SUA, inclusiv pe cele din Europa, potrivit unor surse “de încredere” citate de publicaţia FT Alphaville.

Cele două companii americane ar urma să plătească o primă de 40% peste valoarea de la bursă a Vodafone, ceea ce ar duce preţul acestei tranzacţii la aproximativ 245 de miliarde de dolari – ar fi cea mai mare achiziţie din istorie, recordul curent fiind deţinut de achiziţia de 182 de miliarde de euro a Time Warner de către AOL în 2000.

Vodafone este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume (447 de milioane de clienţi) şi a înregistrat venituri de 46 de miliarde de lire în 2012.

Verizon Wireless este cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA după numărul de utilizatori (115 milioane) şi a întregistrat venituri de 30 de miliarde de dolari anul trecut, în timp ce AT&T este cel mai mare operator de telefonie mobilă (106 milioane de clienţi) şi fixă din SUA şi a înregistrat venituri de 127 de miliarde de dolari anul trecut.

Vodafone este prezentă şi pe piaţa din România, unde este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă, cu 8 milioane de clienţi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top