Trupa ucraineană Dakha Brakha va sustine un “bis” in aceasta seara la Casa TIFF

dakhabrakha_2_1După succesul de marți seară, la Casa de Cultură a Studenților, când a ridicat sala in picioare, fiind aplaudată minute în șir pentru acompaniamentul live la filmul Earth, de Alexander Dovzhenko, trupa DakhaBrakha va mai susține un concert în această seară, 5 iunie, de la 20.30, la Casa TIFF. Pretul unui bilet este de 15 lei.

DakhaBrakha (în ucraineana veche „dă/ia”) este cea mai cunoscută și apreciată trupă din Ucraina, cu peste 300 de concerte în afara țării.

Cvartetul DakhaBrakha a lansat patru albume și a cântat inclusiv pe scena The Royal Shakespeare Barbican Theatre din Londra, pentru spectacolul “Macbeth”.

Fondată în 2004, la Centrul de Artă Contemporană din Kiev, de regizorul de teatru avangardist Vladislav Troițki, DakhaBrakha își definește stilul ca fiind “haos etnic”/ „ethnic chaos”. Esența muzicii lor vine din folclorul ucrainean, căruia i se adaugă jazz-ul, trance-ul, ritmurile și instrumentele din culturi cu totul diferite – de la cea indiană, la cea arabă și africană. Rezultatul e un spectacol fascinant și original, aplaudat pe scenele marilor festivaluri din lume.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top