TVR Cultural îşi suspendă emisia începând de sâmbătă, de la ora 23:59

Potrivit unei decizii luate de preşedintele-director general al Televiziunii Române, Claudiu Săftoiu, postul de televiziune TVR Cultural îşi va suspenda emisia începând de sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 23:59, se arată într-un comunicat remis de MEDIAFAX.

În contextul situaţiei financiare critice a Televiziunii Române, măsura de suspendare a TVR Cultural a fost dispusă joi, prin Ordin al preşedintelui-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Claudiu Săftoiu.

Potrivit comunicatului TVR, această decizie face parte din procesul de implementare a Programului de redresare economică a SRTv, elaborat în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2012. Aplicarea Programului decurge din necesitatea armonizării ofertei editoriale şi a resurselor utilizate cu veniturile lunare ale SRTv, se arată în comunicat.

“Potrivit Programului, misiunea TVR Cultural va fi preluată de viitorul canal TVR 2 Cultural, a cărui grilă va cuprinde, printre altele, publicistică culturală, documentare, spectacole de teatru, operă, concerte şi producţii muzicale prezentate pe genuri, filme de artă, programe educative dedicate copiilor şi tinerilor, producţii ale tinerilor creatori independenţi, divertisment de calitate adresat tuturor categoriilor de vârstă”, se mai spune în comunicatul TVR.

Până la lansarea noilor grile, o mare parte din programele difuzate de TVR Cultural va fi preluată de TVR 2.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top