Twitter a obţinut un credit de un miliard de dolari înainte de listarea la bursă

twitterReţeaua de socializare Twitter a reuşit să obţină o linie de credit de 1 miliard de dolari, în această lună, urmând exemplul altor companii de socializare online care au obţinut finanţare înaintea ofertelor publice iniţiale.

Facebook a contractat o finanţare de 8 miliarde de dolari, înainte de listarea din 2012, iar Zynga şi-a asigurat o linie de credit de 1 miliard de dolari, în anul precedent, relatează Bloomberg.

Twitter ar putea folosi fondurile pentru finanţarea unor achiziţii, a declarat Michael Pachter, analist la Wedbush Securities.

Twitter vrea să atragă peste 1 miliard de dolari în oferta publică iniţială, au declarat două persoane apropiate situaţiei.

Directorul financiar al Twitter, Mike Gupta, a contribuit anterior la listarea la bursă a Zynga.

Băncile care au pus la dispoziţie linia de credit pentru Twitter administrează şi oferta publică iniţială a companiei. Între aceste bănci se află Goldman Sachs, care oferă 150 milioane de dolari, şi Morgan Stanley şi JP Morgan Chase, cu câte 250 de milioane de dolari.

Twitter a achiziţionat luna trecută MoPub, cu sediul în San Francisco, pentru 300 de milioane de dolari, sub formă de acţiuni, aceasta fiind cea mai mare achiziţie a companiei. Tranzacţia permite extinderea prezenţei Twitter pe piaţa publicităţii mobile.

Veniturile Twitter au crescut de peste două ori în trimestrul al treilea, la 168,6 milioane de dolari, de la 82,3 milioane de dolari în urmă cu un an. Pierderile nete au crescut însă de la 21,6 milioane de dolari la 64,6 milioane de dolari.

Analişti, acţionari şi consilieri ai companiei au sugerat că listarea ar putea evalua Twitter la 12-15 miliarde de dolari, faţă de valoarea de 8 miliarde de dolari estimată într-un proces de atragere de fonduri în 2011. Veniturile, în mare parte din publicitate, au totalizat anul trecut 316,9 milioane de dolari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top