“U” Alexandrion a ieșit din zona fierbinte a clasamentului cu o victorie “magică”

Fetele de la “U” Alexandrion au reușit, sâmbătă, în Sala Polivalentă, o victorie importantă în fața ocupantei locului 6 în Liga Națională, HC Dunărea Brăila, scor 25-24 (15-11), în cadrul unei partide care a contat pentru etapa a XVII-a.

Grație acestei victorii obținute în ultimele secunde ale meciului, “studentele” ies temporar din zona fierbinte a clasamentului și urcă două locuri, ajungând pe 11 cu 14 puncte.

Clujencele au început în forță meciul și au preluat conducerea pe tabelă încă din primele minute, reușind să păstreze avantajul până la pauză.

DSCN4473

Anamaria Măzăreanu a fost “îngerul păzitor” din poarta Universității, intervențiile sale providențiale fiind decisive în stabilirea rezultatului final. “Măză” a prins o zi mare și a reușit să pareze 5 lovituri de la 7 metri.

Pe fondul oboselii acumulate, “studentele” au căzut la jumătatea reprizei secunde și le-au permis adversarelor să egaleze pe tabelă la 24-24. Cu 10 secunde înainte de final, “U” scapă fără gol la un atac al Brăilei, pornește în atac, mingea a ajuns la Laura Popa, care a înscris golul decisiv și a adus a treia victorie cu Carmen Amariei pe bancă.

Marcatoare:

“U” Alexandrion: Laura Popa – 7 goluri, Cristina Laslo – 5, Magda Paraschiv – 3, Florina Chintoan – 3, Paula Biriș – 3, Abigail Vălean – 2, Andreea Tetean – 2

HC Dunărea Brăila: Horjea 7 goluri, Perianu 5, Farcău 4, Brot 3, Irimia 2, Moldovan 1, Ganichkina 1, Czeczi 1

Aruncări de la 7m: 7/7, respectiv 7/3
Eliminări: 1 x 2 min., respectiv 3 x 2 min.

“Pentru noi este o victorie foarte importantă și orice punct pe care îl câștigăm, mai ales împotriva unor echipe foarte valoroase, pentru că Brăila este un adversar puternic și o echipă de valoare. Aceste trei puncte sunt mai ceva ca și aerul. Mă bucur din tot sufletul pentru fete, chiar dacă au avut în ultimele 10 minute o cădere din punct de vedere fizic, având în vedere faptul că doar ele sunt și schimbările sunt puține, iar 5 dintre ele sunt răcite. Și mai mult sunt de apreciat pentru că au luptat și au crezut până în ultima secundă că pot câștiga acest meci. Cred că pentru ele nu este doar o victorie, ci și o lecție de viață. Atâta timp cât te lupți și îți dorești să obți acel ceva, nimic nu îți poate sta în cale.

Apărarea a fost extraordinară azi, Măză care ne-a uimit pe toți, comunicarea dintre ele și faptul că își doresc să realizeze lucruri mărețe cu această echipă”, a declarat antrenoarea Carmen Amariei la finalul jocului.

“Am muncit toate pentru această victorie și ne-am dorit până la sfârșit să câștigăm. Am pregătit foarte mult acest meci, știam tot ce fac ele, de la bun început ne-am dorit și asta s-a văzut în teren. S-a văzut un pic oboseala în repriza a doua, dar nu am cedat și am luptat până la final”, a declarat Laura Popa.

“U” Alexandrion va juca etapa următoare la Zalău, sâmbată, 7 februarie, ora 15:00.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top