U-BT Cluj, de neoprit! Trupa lui Silvășan a învins-o și pe Steaua CSM București și își asigură matematic poziția de lider înaintea play-off-ului!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania i-a administrat o înfrângere dură formației Steaua CSM EximBank, în deplasare, scor 75-80 (20-27, 19-14, 12-24, 24-15), în urma unui meci disputat sâmbătă, 18 martie, în care bucureștenii au revenit în ultimul sfert de la -15 și au asigurat un final încins de partidă.

Foto © u-bt.ro

Confruntarea cu principala contracandidată la titlu în acest an a fost una echilibrată la început și care a avut parte de un final incendiar, așa cum îi șade bine unui adevărat derby între ocupantele primelor două poziții în Liga Națională. Ambele echipe au făcut risipă de efort în debutului meciului, iar agresivitatea în apărare și soluțiile inspirate pe faza ofensivă au făcut ca la finalul primei perioade U-Banca Transilvania să aibă un avantaj de două posesii pe tabela de marcaj.

În sfertul secund, odată cu intrarea la rotație a mai multor jucători în rândul ambelor echipe a afectat mai ales precizia ambelor echipe, însă gazdele au fost cele care au profitat, reușid să se apropie până la pauză la o singură posesie.

Imediat după revenirea de la vestiare, jocul a fost unul sărac în faze spectaculoase, ambele echipe arătând că sunt conștiente că apărarea va decide acest meci. În primele trei minute, U-Banca Transilvania a înscris un singur punct, prin Barro, în timp ce gazdele au reușit tot o aruncare, însă de la distanță, semnată Malesevic.

Următoarele două minute, însă, au pus din nou o diferență de trei posesii pe tabelă, motiv pentru tehnicianul stelist să ceară timeout. Pauza părea să priască gazdelor, care au venit repede la doar două puncte (47-49, min. 26), însă băieții noștri au replicat rapid și au făcut cea mai mare diferență de până atunci, 47-58 (min. 28). La reluarea jocului, încă șapte puncte puse pe tabelă de Moldoveanu și Dykes au făcut ca diferența să fie de una importantă după sfertul al treilea – 14 puncte.

Ultimul sfert a început cu un Runkauskas furibund, ce părea că poate întoarce soarta meciului de unul singur. Lituanianul a reușit să aducă deficitul la sub 10 puncte, moment în care Mihai Silvășan a cerut timp de odihnă. Nu a ajutat la nimic, întrucât Steaua a reușit în următoarele două minute să se apropie la două posesii în minutul 37, scor 69-74.

Antrenorul nostru a mai cerut un time-out, care a limpezit lucrurile și, cu toată opoziția înverșunată a lui Runkauskas, U-Banca Transilvania învinge ocupanta locului secund și își asigură matematic abordarea play-off-ului de pe primul loc.

Cel mai bun marcator din tabăra lui U-Banca Transilvania a fost Vlad Moldoveanu, cu 24 de puncte, urmat de Kyndall Dykes, cu 20 de puncte, Ousmane Barro (17 puncte), Aleksandar Rašić (7), Filip Adamović (5), Kuti Nandor (3), Rolland Török (2), Vaidas Kariniauskas (2).

“A fost un meci pe care ne-am dorit foarte mult să îl câștigăm, chhiar dacă pentru noi nu era o miză prea mare, însă nu dorim să ne relaxăm, vrem să continuăm parcursul bun din campionat. Vrem să nu mai avem sincope, precum am avut de pildă la Timișoara, vrem să jucăm un baschet foarte bun. Sunt mulțumit de rezultat, însă nu sunt mulțumit de relaxarea din debutul ultimului sfert, când am irosit 15-16 puncte, ne-am relaxat și le-am dat șansa steliștilor să spere. Am fost, însă, puternici și am reușit să câștigăm!”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul jocului de ieri.

În următorul meci, U-Banca Transilvania va primi vizita formației CSM Oradea, în Sala Sporturilor “Horia Demian”, miercuri, 22 martie, de la ora 18:00, în cadrul etapei a 6-a a fazei a doua din Liga Națională.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top