“U” BT Cluj-Napoca a început perioada de pregătire! Marcel Țenter: “Avem o echipă mai vicleană în acest sezon”

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania s-a reunit luni, 3 august, în sala de antrenament a Sălii Polivalente, unde a început perioada de pregătire în vederea noului sezon competițional.

Antrenorul Marcel Țenter a vorbit despre noile transferuri din această vară, dar și de obiectivul principal al echipei în noul sezon.

“Ne bucurăm de startul noului sezon, suntem nerăbdători să începem și sperăm într-un sezon foarte bun. Am adus jucători foarte experimentați, jucători care știu ce înseamnă competiția la cel mai înalt nivel și care să concretizeze dorințele noastre de a obține un trofeu. Sunt foarte mândru de transferurile care s-au făcut în acest an. Marea provocare va fi în ce măsură vom reuși să construim o echipă care să joace un baschet colectiv, avem jucători valoriși individual, însă va trebui să știm să ne folosim de aceste arme și să le folosim într-un mod în care fiecare jucător din echipă să se simtă util și dea maximum de randament.

Avem o echipă mai vicleană în acest sezon, cu jucători care au știința jocului un pic mai bună și eu sper ca asta să se vadă în nivelul nostru de joc, atât în atac, cât și în apărare. Nivelul de antrenament trebuie să fie extrem de ridicat. Sigur că mi-aș fi dorit încă o competiție pentru că eu cred că ar fi fost bine pentru jucători să prindă mai multe minute în mai multe meciuri și mi-ar fi fost și mie mai ușor, dar principalul scop este crearea unui nucleu care să îl putem întregi de la an la an.

Având în vedere că am început sezonul acesta într-o nouă formulă, o reconstrucție practic, aveam nevoie de un nume marcant în această construcție și Kyndall Dykes reprezenta exact ceea ce ne-am dorit și ce au vrut suporteri.

tenter si jucan

Noul căpitan este unul singur, Tudor Jucan, nici nu putea fi altul – este un lider și un caracter excepțional.

Vorbim de un întreg campionat, mai ales în sistemul acesta nou care se joacă, care va fi extrem de disputat, mă aștept la cel mai tare campionat din ultimii ani. Din punct de vedere al spectactatorilor acest lucru va fi grozav. Vor fi mai multe meciuri, ceea ce e un lucru bun pentru toată lumea, chiar dacă va fi un pic mai greu, însă va fi mai spectaculos. Eu sincer sunt nerăbdător, cred că va fi un sezon incendiar. Obiectivul pentru acest sezon este maximum din ceea ce putem, numărul 1 binețnteles, ca întotdeauna!”.”, a declarat Marcel Țenter, antrenorul echipei U-Banca Transilvania.

adamovic U banca transilvania
Filip Adamovic

“Este al treilea sezon al meu în România, a treia echipă, sper că de această dată să reușim să ne îndeplinim obiectivul și să câștigăm campionatul. Nu a fost deloc greu să decid să vin la Cluj, este una dintre cele mai puternice echipe din România, e un oraș frumos și nu m-am gândit mult până să iau decizia. Cred că va fi un avantaj că voi juca din nou cu Kyndall, pentru că ne-am descurcat bine anul trecut, am legat o prietenie și avem o legătură și cred că asta ne va ajuta în acest an. Promit să lupt la fel de mult cum am făcut-o pentru fosta mea echipă și să dau tot ce am mai bun din mine”, a declarat baschetbalistul Filip Adamovic.

“Este o onoare pentru mine să devin noul lider al echipei. Vin după ce Silvă a fost căpitan la această echipă 10 ani și voi încerca și eu să țin echipa cât mai uniă și să facem lucruri cât mai bune împreună. La această echipă tot timpul se cere mult și este normal, având în vedere că anul acesta se investește foarte mult. Aștept să revină și colegii care lipsesc la reunire și sperăm să vină cât mai multă lume la sală. Vom vedea cât vom fi de vicleni pe parcursul campionatului, dar eu sper să facem o treabă bună. La prima vedere avem un lot foarte bun și suntem acoperiți pe toate posturile, chiar suntem unii jucători care putem jongla pe anumite poziții și asta e important. Să trecem de această perioadă de pregătire și important să trecem fără accidentări. Toate echipele și-au făcut lot bun, acum depinde cine prinde o formă mai bună și cine reușește să facă echipă în adevăratul sens al cuvântului, pentru că echipă și noi am avut anul trecut și am cam dezamăgit. Kyndall și Filip sunt jucători care pot face diferența, nu ne interesează jucătorii care au plecat”, a declarat noul căpitan al echipei, Tudor Jucan.

 • Lotul de jucători prezenți la primul antrenament în sală: Tudor Jucan, Cătălin Baciu, Filip Adamovic, Rolland Torok, Darius Hargrove, Andrii Kalnichenko, Karamo Jawara, Camil Berculescu, Alex Mircean, Wilhelm Brosser, Bogdan Pogacean.
 • Antrenor principal: Marcel Tenter
 • Antrenori secunzi: Dorin Pintea, Mihai Silvasan
 • Kinetoterapeuti Adrian Resteman, Tudor Pintea

De la antrenamente au lipsit: Kuti Nandor, Tudor Gheorghe (au participat la Campionatul European cu nationala Romaniei U18), Ivan Zigeranovic (invoit de conducerea clubului, va ajunge in urmatoarele zile la Cluj), Muhamed Pasalic (la lotul national al Bosniei Hertegovina), Kyndall Dykes (invoit de conducerea clubului, va ajunge in cursul acestei luni la Cluj).

Programul echipei:

 

 • 3 – 9 august: pregătire la Cluj-Napoca
 • 10 – 21 august: cantonament Cheile Grădiștei
 • 22 – 28 august: pregătire la Cluj-Napoca
 • 29 – 30 august: participare la Cupa Energia Tg. Jiu
 • 31 august – 6 septembrie: turneu in Serbia
 • 7 – 18 septembrie: pregatire la Cluj-Napoca
 • 11 – 12 septembrie – City Cup 2015 la Cluj

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top