U-BT Cluj-Napoca, prima înfrângere în FIBA Europe Cup, dar trece de faza grupelor

După patru victorii consecutive pentru U-Banca Transilvania Cluj în FIBA Europe Cup a venit, inevitabil, și prima înfrângere. Baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășau au fost învinși, miercuri, 16 noiembrie, pe teren propriu, de turcii de la Gaziantep Basketbol, scor 72-79 (18-21, 16-13, 24-23, 14-22), la capătul unui meci controlat de oaspeți, partidă care a decis ocupanta primei poziții în Grupa G la finalul acestei faze a competiției.

baschet

Turcii au preluat conducerea pe tabelă încă din primele minute ale meciului și nu au cedat avantajul până în sfertul 3, când alb-negrii au condus prima dată pentru câteva minute, dar nu au reușit să se mențină la cârma jocului și au cedat până la final.

În primul sfert, singurul care a făcut risipă de efort sub ambele panouri a fost Vlad Moldoveanu, cel care a și reușit în această perioadă să pună pe tabelă 12 puncte. În a doua perioadă de joc, defensiva gazdelor a fost mult mai bine organizată, reușind chiar să sigileze inelul în ultimele șase minute ale sfertului secund, timp în care echipa noastră a reușit să anihileze deficitul oaspeților din primul sfert.

Ultimele două sferturi au fost pline de inexactități atât în apărare, cât și în atac, contorizate de ambele echipe. Gaziantep a apelat în momentele cheie la arma preferată, aruncarea de la distanță, turcii menținându-și calmul la linia de libere în ultimele minute, astfel că reușesc să plece de la Cluj cu victoria care le asigură prima poziție în Grupa G, indiferent de rezultatele din ultima etapă.

U-Banca Transilvania se califică, în faza a doua a grupelor, însă depinde de jocul rezultatelor pentru a-și afla poziția (dacă Gaziantep pierde cu Peja și U-Banca Transilvania învinge la Larnaca, echipa noastră ocupă primul loc, în orice altă situație va ocupa poziția secundă), urmând să își afle adversarii săptămâna viitoare.


Ultimul joc al Grupei G din FIBA Europe Cup va fi în deplasare, cu Petrolina AEK Larnaca, miercuri, 23 noiembrie, de la ora 19:00.

u-bt-gaziantep-stats

De la oaspeți au înscris Jefferson 28, Ivanov 14, Rautins 12, Denmon 10, Cherry 9, Erol 6.

“O înfrângere foarte greu de digerat pentru noi… Nu am fost pregătiți mental pentru această confruntare, pentru a câștiga acestă grupă. Nu am intrat în teren cu mentalitatea și concentrarea potrivite, eu, ca antrenor, nu le-am indus băieților mentalitatea și intensitatea necesare, îmi asum aceste lucruri. O înfrângere este o înfrângere, mai ales că ea vine după opt victorii la rând, deci e foarte dureroasă”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul meciului.

“Un meci dificil pentru noi, am avut în ultima vreme câteva victorii venite după un joc care nu ne-a satisfăcut, iar o echipă experiementată precum Gaziantep ne-a taxat imediat. Am făcut câteva greșeli în urma cărora turcii au marcat puncte ușoare, iar acestea au făcut la final diferența”, a precizat și Vlad Moldoveanu.

Următorul joc oficial pentru U-BT Cluj va fi în campionat, sâmbătă, 19 noiembrie, de la 18:30, pe terenul formației Phoenix Galați.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top