U-BT Cluj-Napoca rămâne lider în Liga Națională după victoria de la Galați

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a obținut sâmbătă, 19 noiembrie, cea de-a 7-a victorie în Liga Națională, după ce s-a impus, în deplasare, împotriva Phoenix Galați, scor 76-82 (14-23, 10-21, 26-11, 26-27), în cadrul etapei a 9-a a Ligii Naționale.

u_gaziantep_258

Baschetbaliștii clujeni a avut parte de un început în forță al meciului, ajungând rapid la o diferență ce părea confortabilă, respectiv 20 de puncte, scor 24-44.

La revenirea de la cabine, un run de 11-3 al gazdelor a strans scorul, pe fondul unei imprecizii persistente pe finalizare din partea alb-negrilor. Pe finalul sfertului, diferența de scor s-a micșorat la 11 puncte (41-52, min. 28), moment în care Mihai Silvășan a solicitat timp de odihnă.

La reluare tot gălățenii au înscris, continuând cu un run de 11-3 și revenind în meci o diferență de doar două posesii, 50-55, scor cu care s-a intrat în ultimul sfert. În chiar primul atac al ultimei perioade, Brandon găsește coșul de la mare distanță, însă la fel face și Pustozvonov. Milos Bojovic se agață de orice minge, dar Barro și Dykes păstrează o diferență minimă în favoarea echipei noastre.

Gazdele trec la conducere pentru prima dată în minutul 33 și continuă să fie la conducerea partidei, reușind chiar să pună șase puncte avantaj pe tabelă, scor 68-62, în minutul 36, moment pentru un nou time-out din partea lui Silvășan.

La reluare, Moldoveanu înscrie de la distanță, tot el punctează de sub panou cu fault și reușește și aruncarea suplimentară, pentru a ne menține în apropierea gazdelor. Florin Nini cere timeout cu 3 minute și jumătate rămase de joc, Moldoveanu înscrie din nou două aruncări libere și egalează la 70, însă Phoenix se luptă pentru orice minge. Adamovic pune un avantaj de trei puncte pe tabelă și Barro completează cu încă două și este momentul ca Florin Nini să ceară încă un timeout, cu 51 de secunde rămase din timpul regulamentar de joc.

La revenirea pe teren, Moldoveanu mai nimerește o dată ținta de la mare distanță, Alex Rasic este precis la libere și plecăm de la Galați cu o victorie pe care am fost foarte aproape să o pierdem copilărește.

marcatori-u-bt-cluj-in-meciul-cu-phoenix-galati-19-nov-2016

“A fost un meci pe care l-am controlat în prima jumătate a sa, am jucat foarte bine până la pauză, după care ne-am zelaxat și am dat șanse ușoare de a înscrie gălățenilor, care au profitat. Au prins încredere și au reușit să marcheze și câteva aruncări mai grele, însă, din fericire, am revenit mental și am câștigat. Nu este, însă, mulțumitor ce s-a întâmplat și trebuie să analizăm aceste lucruri. Mă bucur că am câștigat, o victorie este o victorie indiferent cum a fost obținută, însă mai avem de lucru”, a susținut antrenorul Mihai Silvășan la finalul jocului.

U-Banca Transilvania va juca miercuri, 23 noiembrie, ultimul meci din grupele FIBA Europe Cup, pe terenul formației Petrolina AEK Larnaca, de la ora 19:00, iar următorul meci de campionat va fi cu campioana CSM CSU Oradea, duminică, 26 noiembrie, de la ora 20:00, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Foto: Sandor Manases / u-bt.ro

Leave a Reply

Loading...
Top