“U” Cluj, început cu dreptul în returul ligii a treia, după 2-0 cu Unirea Dej! “Studenţii” au ratat şi un penalty în prima repriză

Universitatea Cluj a început cu dreptul returul de campionat în eşalonul al treilea, învingând Unirea Dej cu scorul de 2-0 (0-0) sâmbătă, 10 martie, pe Cluj Arena, în faţa a 2700 de spectatori. Meciul a contat pentru etapa a

Fără Goga şi Haţiegan titulari, dar cu Ene şi Ursu în atac încă din primul minut, “U” a găsit cu greu drumul spre poarta dejenilor. Primele 45 de minute de joc au fost echilibrate şi lipsite de ocazii notabile. George Florescu a reuşit să producă deranj în defensiva oaspete la prima situaţie de gol – ajuns singur în careu după o centrare dintr-o lovitură liberă, dar reluarea sa a şters bara (’18).

Fostul jucător crescut de “U” Cluj, Patrick Popescu, acum la Unirea Dej, a produs cea mai mare ocazie a oaspeţilor în primul mitan, dar a trimis puţin pe lângă poartă (29).

“U” Cluj a primit un penalty în minutul 40 la un henţ în careu a lui Itu, sancţionat cu galben, dar Octavian Ursu a şutat slab de la punctul cu var şi portarul Dejului a reţinut în doi timpi. Scor alb la pauză.

64 de minute. Atât a rezistat modesta formaţie Unirea Dej fără gol primit pe Cluj Arena în faţa liderului din seria a V-a. “Şepcile roşii” au deschis scorul prin nou intratul Iuliu Haţiegan, care a finalizat o fază frumos construită şi a şutat imparabil – bară-gol (64). O altă ocazie importantă de 2-0 pentru “U” Cluj a venit în urma unui corner, finalizat cu o lovitură de cap a lui Ene parată de portar (67). Acelaşi Ene a majorat diferenţa în minutul 75 şi a reuşit primul gol în tricoul Universităţii Cluj într-un meci oficial, în urma unei faze la care a contribuit decisiv Dorin Goga.

Finalul de meci nu a adus nicio schimbare pe tabelă, iar Universitatea Cluj obţine un nou succes care îi aduce 38 de puncte în clasamentul seriei a V-a din Liga 3.

“Alb-negrii” vor sta etapa viitoare.

Echipele de start:

“U” Cluj:
Dinu – Takacs, Abrudan, Cordos, Manu – Florescu, Giurgiu (C), Micas (Telceanu, ’86) – Hordouan (Haţiegan, ’55), Ene (Greu, ’83), Ursu (Goga ’61)

Rezerve: Albut, Chis, Onicas, Telcean, Greu, Hatiegan, Goga

Antrenor: Adrian Falub

Unirea Dej: Kodion – Podină, Kovacs (Kocsi, ’86), Kiş, Hîmpea – Itu, P. Popescu, Munteanu (Blaj, ’73), Ferhaoui (Salif, ’77) – Şerban, Boje

Rezerve: Di Donato, Sabo, A. Blaj, Graur, Kocsi, Salif, D. Blaj

Antrenor: Suvagan Eusebio

Cartonaşe galbene: Micaş (32), Cordoş (42) // Hîmpea (’18), Itu (40)

Spectatori: 2742

Foto © facebook.com/FCUCluj/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top