“U” Cluj își continuă marşul spre liga a doua cu o victorie împotriva “viruşilor verzi”, în faţa a 6000 de spectatori!

Universitatea Cluj s-a impus cu scorul de 2-1 (2-0) sâmbătă, 14 aprilie, pe Cluj Arena, împotriva concitadinei Sănătatea Cluj, într-o partidă care a contat pentru etapa a 22-a a Seriei a V-a din Liga 3, în faţa a 6000 de spectatori.

Una dintre primele situaţii notabile a meciului a avut loc la poarta lui “U” Cluj, Abrudan a şutat în blocajul lui Baia, iar mingea a ricoşat puțin pe lângă poartă gazdelor (12). Replica “studenţilor” a venit rapid, Hordouan a pătruns periculos în careu, dar reluarea sa s-a oprit în braţele lui Lăzăreanu (18). La faza imediat următoare, Ene a reluat cu capul, iar portarul Sănătăţii a respins în lateral.

Prima ocazie importantă a “viruşilor verzi” la poarta Universităţii Cluj a avut loc în urma unei centrări periculoase expediate de Raul Ciupe în careu, de unde Cristian Paul a reluat din cădere în braţele lui Dinu (21).

“Şepcile roşii” au deschis scorul în minutul 32 dintr-un penalty obţinut de Hațiegan şi transformat de “căpitanul” Gabriel Giurgiu.

Denis Hordouan a dus scorul la 2-0 în minutul 39 după ce l-a învins elegant pe Lăzăreanu cu un şut la colţul lung, stabilind scorul primelor 45 de minute.

În partea a doua, Sănătatea a avut o ocazie importantă prin Daniel Baia, care a pătruns periculos în careu, dar Dinu a respins în corner din faţa jucătorului “viruşilor” (49). Tarcea a deviat spre propria poartă balonul centrat de Takacs, iar portarul Lăzăreanu s-a întins şi a respins (65).

Fundaşul Andrei Cordoş s-a luat la bătaie cu portarul Sănătăţii Cluj, Filip Lăzăreanu, după un clinci dur în careu, dar lucrurile s-au calmat rapid odată cu intervenţia celorlalţi coechipieri și a staff-urilor celor două echipe. Ambii jucători jucători au fost penalizați cu galben.

Sănătatea a redus din diferenţă în minutul 85 prin Daniel Şoimuşan. Dorin Goga ar fi putut înscrie golul de 3-1, dar şutul său din careu l-a întins serios pe Lăzăreanu, care a respins în corner (87). Lovitura de cap a lui Cordoş a trecut pe lângă poartă.

După mult timp, primarul Emil Boc şi-a făcut apariţia la un meci al Universității Cluj, luând locul la tribuna oficială alături de Ioan Ovidiu Sabău, Radu Constantea şi Aurelian Băbuţan.

Echipele de start:

“U” Cluj: Dinu – Takacs, Abrudan, Cordoș, Manu – Giurgiu (C), Greu (Onicaş, 82) – Hordouan, Goga (Lemnaru, 89), Hațiegan (Micaş, ’55) – Ene (Ursu, ’68)

Rezerve: Albuț, Chiș, Onicaș, Ursu, Lemnaru, Micaș, Telcean.

Antrenor: Adrian Falub

Sănătatea Cluj: Lăzăreanu – C. Paul, D. Matei, Indreica, Tarcea – Cozma, Ciupe, Baia, Ad. Lupu – Tilincă, Ceaca

Rezerve: Todoran, Bucur, Varodi, Ititesc, Şoimuşan, Yuh Joel, Negru

Antrenor: Marius Semeniuc

Au intrat la Sănătatea: Şoimuşan, Varodi şi Negru

Cartonaşe galbene: Cordoş (78), Ursu (88) // Dan Matei (32), Lăzăreanu (78)

Spectatori: 6.053

Următorul meci pentru “U” Cluj va avea loc pe terenul formaţiei FC Avrig, în timp ce Sănătatea va câştiga meciul următor la masa verde datorită retragerii din campionat a formaţiei Viitorul Ghimbav.

“Studenții” au acumulat 50 de puncte în clasament și s-au distanțat la 8 de locul secund.

Foto: Cristian Cosma / Facebook.com/FCUCluj

One thought on ““U” Cluj își continuă marşul spre liga a doua cu o victorie împotriva “viruşilor verzi”, în faţa a 6000 de spectatori!

  1. Lazareanu i-a dat un pumn in fata lui Cordos si de acolo a pornit totul. Sunt poze facute de Cristian Cozma la acel moment

Leave a Reply

Loading...
Top