“U” Cluj, noul lider al Ligii Naționale de baschet feminin

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj i-a provocat prima înfrângere din acest sezon formației CSM Târgoviște, sâmbătă, pe teren propriu, scor 74-70, după un joc extrem de echilibrat în care cele două echipe au jucat de la egal la egal, însă determinarea și concentrarea pe final a elevelor lui Dragan Petricevic au făcut diferența, ajutându-le să aibă un plus de luciditate și să se impună în fața târgoviștencelor. Partida a contat pentru etapa a 8-a din Liga Națională.

Valentin Todea / u-cluj.ro
Valentin Todea / u-cluj.ro

Până la acest meci, Târgoviște avea un bilanț de șapte victorii consecutive din tot atâtea meciuri disputate și era singura formație care a reușit să învingă campioana Sepsi Sf. Gheorghe.

Clujencele au început în forță partida din Sala Sporturilor “Horia Demian” și au trecut la conducere pe tabelă încă din debutul ei, având la un moment dat și un avantaj de zece puncte, încheind primul sfert în avantaj (22-16). Echipa din Târgoviște s-a trezit în sfertul al doilea și a recuperat, reșind să intre la pauză cu un avantaj minim de 3 puncte (38-41). Partea a doua a meciului a fost o luptă de care-pe-care, fără ca vreo echipă să reușească să se desprindă decisiv. Jocul a mers astfel până în ultimele minute din sfertul patru, când “studentele” au trecut la conducere și nu au mai cedat avantajul până la final, reușind să reziste cu brio asaltului oaspetelor.

La final, fetele lui Dragan Petricevic au fost aplaudate la scenă deschisă și au sărbătorit victoria alături de cei aproximativ 500 de spectatori.

VIDEO cu ultimele minute din acest meci

Caseta tehnică:

SCOR PE SFERTURI: “U” Cluj – CSM Târgoviște 22-16 / 16-25 / 16-13 / 20-16

Cea mai bună marcatoare din tabăra Universității a fost Taneisha Harrison, cu 27 de puncte, urmată de Chelsea Davis (13 puncte), Adrianne Ross (11), Shanece Mc Kinney (7), Zahna Medley (6), Andra Mandache (6) și Gabriela Irimia (4).

De la Târgoviște, cea mai bună jucătoare și marcatoare a fost Porchia Green (22 puncte), urmată de Monique Coker (16 puncte), Prorche Poole (15 puncte), Gabriela Toma (7), Elena Dincă (6), Marta Fodor (2) și Anamaria Virjoghe (2).

Campionatul ia o pauză de două săptămâni pentru meciurile echipelor naționale, iar etapa viitoare “U” Cluj va evolua, în deplasare, pe terenul formației CSM Satu Mare.

Leave a Reply

Top