“U” Cluj rămâne sub patronaj românesc. Marius Şumudică va fi noul antrenor!

Lucrurile la Universitatea Cluj par să reintre pe făgaşul normal. Tensiunea şi incertitudinea care au plutit deasupra “şepcilor roşii” în ultimele săptămâni s-a sfârşit. Clubul a fost vândut, dar nu nemţilor de la DK Sportler, nici italienilor, aşa cum se vehicula, ci fraţilor Bultoc, supranumiţi “fraţii Meridian”.

rusdanyel.blogspot.com

Gheorghiţă Bultoc (43 ani) şi Călin Bultoc (45 ani) au o avere estimată la 50 de milioane de euro şi deţin afaceri în domeniul auto, dezvoltare imobiliară, servicii de publicitate şi altele. Aceştia deţin holdingul “Meridian Auto” , un conglomerat de firme – Meridian Business Group, Meridian Vest, Meridian Leasing Credit, Meridian Ocazie şi Meridian Taxi – care a acumulat, anul trecut, venituri de peste 17 milioane de euro.

Şumudică, antrenor

Marius Şumudică, ultima oară la FC Vaslui, a acceptat postul de antrenor principal al Universităţii Cluj, după ce Dorinel Munteanu, primul contactat, a refuzat propunerea noii conduceri. Popescu va rămâne secund, iar postul de preşedinte executiv va fi ocupat de fostul impresiar Traian Gherghişan. Şumudică va avea la “U” Cluj un salariu lunar de 8.000 de euro şi ar putea debuta luni împotriva echipei sale de suflet, Rapid Bucureşti.

De ce a picat “afacerea” cu nemţii?

Negocierile finale cu nemţii de la DK Sportler, companie care a fost reprezentată la Cluj de Volker Diergardt şi Christopher Obi, s-au purtat la Bucureşti, în prezenţa lui Florian Walter. Afacerea a căzut deoarece aceştia nu ar fi putut face dovada că deţin banii pentru preluarea clubului şi nici că ar fi avut susţinerea gigantului Sportfive, a cărui susţinere au invocat-o în negocierile pentru preluarea Universităţii. Colosul media a anunţat, însă, prin vocea lui Adrian Thiess, omul care a coordonat amicalul Dinamo – Barcelona, că nu au nici un fel de legătură cu preluarea “Şepcilor roşii” şi nici cu firma germană.

„Cei care au fost la Cluj şi s-au întâlnit cu toată lumea şi au anunţatmierc cu surle şi trâmbiţe că vor să cumpere Universitatea sunt doar nişte impostori. Şi-au asociat numele cu Sportfive, au zis că ei colaborează cu Sportfive, ba chiar că unul din ei, Obi, ar fi director de marketing, este ceva incredibil. Am pus mâna pe telefon şi l-am sunat pe directorul general al Sportfive dacă are de gând să cumpere o echipă din România şi nu auzise de aşa ceva. Apoi au făcut o anchetă internă şi nu i-au găsit nicăieri pe cei doi. Ei nu sunt angajaţii Sporfive, nu au fost niciodată angajaţi şi nici măcar colaboratori. S-au folosit de nume ca să facă vâlvă, dar rămân doi impostori care nici nu ştiu ce au urmărit. Ei au doar o firmă care vinde asigurări către fotbalişti, sunt no-name-uri”, a spus Adrian Thiess, CEO la Thiess Holding, citat de ziuadecj.ro.

Sâmbătă, de la ora 14:00, va avea loc la Cluj Arena conferinţa de presă în care Marius Şumudică va fi prezentat oficial la Universitatea, urmând ca de la ora 14:30 să aibă loc primul antrenament cu echipa.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top