“U” Cluj va avea parte de un meci de gală cu o formaţie de top în anul Centenarului clubului! Sports Festival 2019, extins pe durata a trei luni!

Anul viitor Universitatea Cluj va sărbători Centenarul clubului înfiinţat în 1919, iar organizatorii Sports Festival; Mirel Alexa şi Patrick Ciorcilă, anunţă că va avea loc şi un meci de gală cu o puternică formaţie din Europa, citează PROSPORT.

“La Sports Festival ne vom ocupa de organizarea celui mai important meci din cadrul Centenarului FC Universitatea Cluj. Nu va fi un meci de old-boys, ci un adevărat spectacol. Vom aduce o echipă de afară, în prezent tratăm cu 4-5 nume din străinătate. Nu vorbim de legende, din acest motiv am dus meciul de fotbal şi festivalul în luna iulie, deoarece în iunie ei sunt în vacanţă, toţi. Avem în minte echipe din Turcia, Austria, Grecia, Germania, toate echipe de tradiţie”, anunţă Mirel Alexa, care oferă ca exemple Galatasaray sau Fenerbahce, păstrând totodată suspansul.

Printre echipele cu care se negociază pentru ca acest meci de gală să aibă loc în vara anului 2019 sunt cateva formatii de traditie la nivel mondial..

Fostul tenismen Patrick Ciorcilă, în prezent organizator al Sports Festival, a afirmat că, în acest moment, “România nu este pregătită pentru aducerea unei echipe din Vest, a unei legende gen Milan, Liverpool sau Barcelona, din punct de vedere financiar. Costul este între 1 şi 2 milioane de euro, doar onorariul lor, pe lângă toate costurile de cazare, pretenţii”, iar partenerul său, Mirel Alexa explică:  “Am făcut un calcul relativ simplu, pentru ce înseamnă să aduci o astfel echipă. Prin parteneri poţi susţine doar până la un punct, o mare parte trebuie susţinută de spectatori. Gândind preţul biletului raportat la preţul cerut de echipă, rezultă un preţ pe bilet pe care, din punctul nostru de vedere, România nu are cum să îl plătească, oricât de mare ar fi echipa despre care vorbim, oricât de mare ar fi pasiunea pentru fotbal a oamenilor”.

Un meci de old-boys intre Dinamo si Universitatea Cluj

“În colaborare cu U Cluj, înaintea meciului-vedetă vom avea şi un meci de legende, U-Cluj cu legendele unei alte echipe, posibil Dinamo, pentru că echipele sunt înfrăţite. Vrem să fie, per total, un show. Nu este doar un meci. Cu un duel al legendelor, poate un concert, vrem să oferim un eveniment foarte mare de Centenar pentru U Cluj”, mai punctează fostul tenismen, devenit manager şi om de business la doar 20 de ani.

Sports Festival se extinde la trei luni, în loc de patru zile

Organizatorii vor să extindă Festivalul sportului la trei luni, în loc de patru zile, şi să includă trei evenimente majore.

Cum va arăta Sports Festival 2019:

  • 15 iunie, la o săptămână după Roland Garros, un meci demonstrativ de tenis, “cu o componentă românească”.
  • la jumătatea lunii iulie, patru zile de Sports Festival, în care va fi inclus meciul de fotbal din cadrul Centenarului Universităţii Cluj, pe Cluj Arena.
  • în luna septembrie – un meci sau meciuri de baschet în mini-turneu, în care obiectivul este de a aduce o echipă cel puţin de nivelul lui Panatinaikos (2018).

Mai multe despre ambiţiile organizatorilor Sports Festival pentru ediţia a doua puteţi citi în interviul de pe prosport.ro.

One thought on ““U” Cluj va avea parte de un meci de gală cu o formaţie de top în anul Centenarului clubului! Sports Festival 2019, extins pe durata a trei luni!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top