“U” Cluj vs FC Brașov 1-1 (Viveiros ‘8 / Aganovic ’80)

Universitatea Cluj și FC Brașov au încheiat la egalitate confruntarea din cadrul etapei a IV-a, scor 1-1, pe Cluj Arena, după golurile reușite de Viveiros și Aganovic.

Cotată ca favorită inaintea meciului, Universitatea a început vijelios prima repriză, reușind să înscrie la prima fază periculoasă a meciului. Nuno Viveiros a  ajuns primul la mingea centrată pe jos de Boutadjine și a trimis mingea în plasă (1-0). Prima ocazie de gol a “stegarilor” a venit după douăzeci de minute de joc, Marian Constantinescu a reluat pretențios din foarfecă, dar balonul a trecut mult peste poartă. (20). Mengolo pătrunde în careu, dar șutează lamentabil peste poartă (34). Două ocazii consecutive le dau emoții fanilor echipei gazde; mai întâi Constantinescu reia o minge din 15 metri direct în bara transversală, mingea ajunge la Sergio Da Silva, acesta suteaza bine din marginea careului, dar Veselovsky este la post și respinge în corner de sub bară (39).

Brașovenii au început în forță repriza secundă și trec pe lângă golul egalizator în minutul 52, la reluarea cu capul a lui Leko. Ocazie de 2-0 pentru Universitatea! Lungu a pătruns în careu, l-a servit pe Mengolo, dar camerunezul nu reușește să controleze balonul, mingea ajunge la Viveiros, iar acesta reia în blocajul lui Iacob (58). “Stegarii” sunt aproape de autogol, Machado respinge cu emoții în corner o minge centrată. Lungu reia cu capul spre poartă, dar un fundaș al oaspeților respinge de pe linia porții și faza se răcește (66).

Intrat în locul lui Marian Constantinescu în partea a doua, Adnan Aganovic a executat perfect o lovitură liberă de la 15 m și l-a lăsat spectator pe Veselovsky, restabilind egalitatea (80). Brașovenii au controlat ultimele zece minute din meci, însă fără nici un pericol pentru poarta lui Veselovsky. Universitatea a încheiat meciul cu o lovitură liberă de la mare distanță executată de Mușat, mult pe lângă poartă, iar  centralul Marius Avram pune punct acestei partide.

“Șepcile roșii” acumulează cinci puncte în clasament și se deplasează etapa viitoare la Botoșani, unde vor întâlni echipa din localitate. Partida este programată duminică, 24 august, de la ora 17:00.

Echipele de start:

“U” CLUJ: Veselovsky – Ciupe, Neag, Ninu, Mușat – Boutadjine (Târnăcop, ’71), Costin, Bucșa, Stojanovic (Lungu, ’57), Viveiros – Mengolo (Jula, ’68)

Rezerve: Niculescu, Jovanovic, Târnăcop, Skvorc, Calcan, Lungu, Jula

Antrenor: Mihai Teja

FC BRAȘOV: Iacob – Vagner, Machado, Lego, Barna – B. Madeira, S. Da Silva, S. Grigorie (Enceanu, ’71), C. Munteanu (L. Ganea, 59), M. Constantinescu (Aganovic, ’59) – Mugurel Buga

Rezerve: D. Mutu, B. Străuț, Enceanu, Santos De Almeida, G. Păun, A. Aganovic, L. Ganea

Antrenor: Adrian Szabo

Arbitru principal: Marius Avram (București)

Asistenți: I. Radu (București), A. Popescu (Craiova)

Arbitru rezervă: Cristina Dociorman (Câmpulung)

Observatori: V. Berbecaru (Râmnicu Vâlcea), A. Beldeanu (Craiova)

Cartonașe galbene: Vagner (25), Boutadjine (69), Ninu (79), Lungu (88)

Suporteri: 3.770

Leave a Reply

Loading...
Top