“U” Mobitelco a pierdut pe teren propriu cu SCM Craiova

"U" Mobitelco
foto arhivă

Baschetbaliştii clujeni au suferit a doua înfrângere pe teren propriu, scor 77-86, cu SCM Craiova. Oaspeţii obţin astfel prima victorie din istorie împotriva Universităţii Mobitelco BT Cluj-Napoca, într-o partidă care a contat pentru etapa a XIII-a a Ligii Naţionale.

Elevii pregătiţi de Niksa Bavcevic au cedat în primele trei sferturi şi nu au reuşit decât să se impună în cel de-al patrulea, prea târziu însă pentru a obţine şi victoria. Dacă în primul sfert gazdele s-au apropiat la patru coşuri de craioveni (16-20), în sfertul al doilea adversarii aveau o diferenţă pe tabelă de zece puncte (13-23). După pauza mare, “alb-negrii” au ieşit mai determinaţi de la vestiare şi au avut o evoluţie mai bună, reuşind să se apropie la patru puncte (19-23). La finalul ultimului sfert, Wright & Co. s-au impus cu un avantaj de nouă coşuri (29-20), dar suporterii au părăsit resemnaţi sala.

“U” Mobitelco bifează a patra înfrângere în sezonul regulat şi rămâne cu 20 de puncte în clasamentul Ligii Naţionale de baschet masculin.

Marcatori:

“U” Mobitelco:
Wright 23, Ross 16, Hallik 14, Barnette 7, Nikolov 8, Baciu 4, Silvasan 2, Nakic 3.
SCM Craiova: Bureau 25, Dzambic 18, Seals 13, Habus 15, Orbeanu 6, Dragusin 9


Declaraţii

“A fost un meci foarte slab, am greşit complet acest meci, am jucat practic doar 10 minute. Le-am spus jucătorilor cum să joace, cum să trateze acest meci, dar nu au luat în serios partida. Nu am fost combativi, nu am jucat aşa cum trebuia. Jucătorii vor fi pedepsiţi, conducerea va decide în ce fel o va face. Trebuie să îmi cer scuze publicului pentru această evoluţie şi pentru această înfrângere, cred că în prima repriză, eu am transpirat mai mult decât jucătorii. Nu este de acceptat o asemenea atitudine şi aşa comportament, pentru că nu vorbim despre amatori ci vorbim despre jucători profesionişti, iar ceea ce am văzut în această seară nu a fost o abordare profesionistă. Nu trebuie să plângem acum, trebuie să ne adunăm pentru că ne aşteaptă două meciuri extrem de dificile la finalul turului”, a declarat Niksa Bavcevic.

“Este o înfrangere foarte dureroasă. Cred că pentru Craiova a fost prima dată când a reuşit să ne învingă. Am pierdut din cauza lipsei de atitudine a echipei noastre care au început să joace abia la final. Le-am explicat şi băieţilor în vestiar că dacă până acum am înţeles înfrângerile, am înţeles că trebuie să se unească, am înţeles că trebuie să îşi croiască omogenitatea echipei, nu contează ce facem într-o zi bună, contează ce facem într-o zi proastă. Azi am avut caţiva jucători total, total paraleli cu jocul de baschet. Nu sunt de acord cu faptul că au presiune pentru că sportul de performanţă în general asta înseamnă. Dacă nu vor presiune, atunci să meargă la amatori. Asta este, vor fi penalizaţi clar, indiferent că e luna decembrie. Este un handicap care se poate remonta, dar ne va costa dacă vom continua cu această atitudine”, a spus preşedintele executiv, Mircea Cristescu.

Leave a Reply

Top