“U” Mobitelco a suferit a treia înfrângere consecutivă pe teren propriu, 82-84 cu CSM Oradea

"U" Mobitelco Baschetbaliştii de la “U” Mobitelco nu au reuşit să le ofere suporterilor o victorie în ultimul meci pe teren propriu din acest an şi au cedat în faţa liderului-surpriză al Ligii Naţionale, CSM Oradea, scor 82-84, într-o partidă care a contat pentru etapa a XIV-a. Astfel, elevii lui Niksa Bavcevic bifează a treia înfrângere consecutivă pe teren propriu.

Deşi gazdele au început mult mai bine meciul, cu trei minute înainte de finalul primului sfert, Oradea a preluat conducerea pentru prima dată pe tabelă, însă scorul la capătul primului sfert a fost egal, 24-24. Sfertul al doilea este parcă tras la indigo după primul, cu acelaşi început fulminant al clujenilor, care le-a asigurat la pauza mare un avantaj considerabil de scor (49-42).

Oaspeţii au demonstrat după pauză de ce sunt liderul campionatului şi s-au impus în sfertul trei şi patru, iar riposta alb-negrilor a fost insuficientă pentru a le asigura victoria. Orădenii au fost mai lucizi şi au gestionat sfertul decisiv cu mai mult calm, profitând de ratările în lanţ şi de greşelile defensive ale gazdelor, iar astfel înving în premieră la Cluj şi bifează a 9-a victorie consecutivă în sezonul regulat.

“U” Mobitelco BT – CSM Oradea 82-84 (24-24, 25-18, 17-22, 16-20)

Marcatori

“U” Mobitelco: Nikolov 16 (4 rec., 4 p.d.), Wright 15 (9 p.d.), Barnette 13 (8 p.d.), Ross 12 (6 rec.), Silvasan 12 (3 p.d.), Hallik si Baciu cate 7. A mai jucat Nakic (2 p.d.)

CSM Oradea: Pesic 21 (5 rec.), Franklin 17 (8 rec., 7 p.d.), Dillon 16 (6 rec., 4 p.d.), Maric 13, Topchov 10, Stefanovic 5 (5 rec.), Tibarna 2

Declaraţii

“Vreau să felicit echipa din Oradea pentru această victorie, au fost mai buni cu două puncte, aşa cum a fost şi rezultatul final. Echipa mea a jucat probabil cel mai bun meci de pe teren propriu din acest sezon, am jucat împotriva celei mai bune echipe a momentului din România. Nu este uşor când pierzi două meciuri în overtime şi unul la o aruncare distanţă. Am pierdut astăzzi din cauza a două lucruri: pe final, când ei au marcat, noi am pierdut mingea, am făcut greşeli în câteva rânduri, mă gândesc mai ales la Nikolov; mai apoi, în al doilea rând, este al doilea meci în care jucăm fără pivoţi. Toţi pivoţii lor au avut sută la sută procentaje sub panou – Topchov, Pesic şi Tibarna. Baschetul se joacă cu oameni înalţi, iar noi am avut ca echipă o singură recuperare ofensivă, şi aia reuşită de Wright. Am jucat totuşi bine, publicul a observat acest lucru, dar trebuie să rămânem concentraţi în continuare. Sigur, vom face nişte schimbări, trebuie să le facem, pentru că nu se mai poate aşa”, a declarat Niksa Bavcevic la finalul meciului

“Din punctul meu de vedere a fost un meci urât, dar mă bucur că l-am câştigat în aceste condiţii, pe terenul unei echipe cum este Clujul, cu jucători foarte buni, o echipă total imprevizibilă. Nu aveau cum să continue să arunce de trei puncte la fel ca în primele două sferturi, era aproape imposibil şi mă bucur că am profita de acest aspect. Spun că a fost un meci urât din motivele mele tactice, dar asta nu are nicio legătură cu spectacolul sportiv, care a fost unul foarte frumos, cu multe reuşite spectaculoase, un meci tensionat, un meci care putea fi câştigat de oricare dintre echipe, dar mă bucur că am fost noi şi că ne păstram şirul de victorii. Dacă nu mă însel este şi prima mea victorie în această sală şi mă bucură acest lucru. Doresc succes mai departe echipei Clujului”, a declarat tehnicianul formaţiei CSM Oradea, Cristian Achim.

În etapa viitoare, “U” Mobitelco BT Cluj-Napoca joacă în fieful formaţiei BCM U Piteşti, meci programat pe 22 decembrie, de la ora 18:00, şi transmis de DigiSport.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top