UBB a devenit vicecampioană naţională la fotbal

Echipa de fotbal a Universităţii Babeş-Bolyai s-a clasat pe locul II la Turneul final al Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, desfăşurat în perioada 18 – 20 iunie 2015, la Timişoara.

ubb vicecampioana nationala la fotbal 2015

La ediţia în cadrul căreia UBB şi-a adjudecat titlul de vicecampioană au fost înscrise 20 de universități din toată țara, studenţii-fotbalişti fiind premiaţi chiar de către președintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Antrenorul echipei, conf. univ. dr. Septimiu Ormenişan, din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a UBB, a fost, la rândul său, premiat de către directorul Federației Sportului Școlar și Universitar, cu Diploma de Excelență pentru implicarea și dezvoltarea activității sportive la nivel universitar.

În urma meciurilor de calificare, echipa UBB a obţinut locul I în grupa din care au mai făcut parte echipele Universitatea Tehnică din Cluj şi Universitatea “Petru Maior” din Târgu-Mureş.

La turneul final de la Timişoara, UBB a fost inclusă în Grupa B, alături de Universitatea Politehnica București și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, rezultatele meciurilor disputate fiind următoarele:

UBB Cluj – Universitatea Politehnica Bucureşti 3-0 (Marcatori: Vasilichi, Calcan, Vălean)

Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu – UBB Cluj 0-1 (Marcator: Medrea)

Rezultatul meciului final (Universitatea “Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu – UBB Cluj: 4-0) a plasat echipa UBB pe locul II al Campionatului Naţional Universitar.

Lotul echipei UBB Cluj a fost alcătuit din:

Florin Timiş
Paul Halas
Paul Rahovean
Cristian Coroian
Cristian Onişor
Bogdan Mariş
Horaţiu Popa
Alexandru Medrea
Andrei Bene
Andreias Calcan (component al echipei Universitatea Cluj)
Răzvan Vaida
Sorin Acatrinei
Bogdan Roiu
Andrei Vasilichi
Crăciun Vălean
Ionuţ Tiran
Narcis Bodocan

În cursul acestui an universitar, echipa de fotbal a UBB a mai obţinut locul I la Turneul Internaţional de Fotbal de la Roma şi locul II la Turneul Internaţional de Fotbal de la Bogazic (Turcia).

În cursul acestui an universitar, echipa de fotbal a UBB a mai obţinut locul I la Turneul Internaţional de Fotbal de la Roma şi locul II la Turneul Internaţional de Fotbal de la Bogazic (Turcia).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top