UBB, pe locul trei în țară într-un clasament al instituțiilor de cercetare

ubbUniversitatea Babeş-Bolyai ocupă locul trei în topul universităţilor din România, după Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Academia Română, intr-un clasament publicat de SCImago, realizat în funcţie de analiza documentelor ştiinţifice cuprinse în baza de date SCOPUS. La nivel global UBB se situează pe locul 880, luând în considerare atât universităţile, cât şi institutele de cercetare.

Clasamentul vizeaza cantitatea și calitatea producției științifice publicate: numărul articolelor publicate în revistele științifice de specialitate, ponderea articolelor publicate în colaborare cu autori din instituții din alte țări, numărul de citări, calitatea publicațiilor (procentul publicat în cele mai influente reviste), rata de excelenţă şi alţi indicatori.

Conform SIR Global 2013, realizat în rândul universităților și institutelor de cercetare din România, UBB ocupă, cu 3910 publicaţii, poziţia a 2-a în ceea ce privește numărul de articole publicate în revistele științifice de specialitate, respectiv a 3-a poziție în ceea ce privește colaborarea internațională. În cadrul aceluiaşi clasament, UBB ocupă a 3-a poziţie în ceea ce privește raportul dintre impactul științific mediu și impactul mediu mondial al articolelor din domeniu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top