Ucenicul îşi învinge maestrul! “U” BT Mobitelco – Gaz Metan Mediaş 90-81

Mihai Silvasan - U MobitelcoMeciurile dintre “U” BT Mobitelco şi Gaz Metan Mediaş au o încărcătură aparte, iar confruntarea din această seară nu a făcut notă discordantă. Dacă sezonul trecut Mediaşul a câştigat toate meciurile cu “U” Mobitelco, în această seară baschetbaliştii pregătiţi de Dorin “Bobo” Pintea au fost la înălţime şi, graţie unui joc defensiv foarte bun, au reuşit să se impună categoric, la capătul unei partide în care gazdele i-au ţinut la respect pe medieşeni.

Partida a fost dominată de la un capăt la celălalt de clujeni, iar echipa lui Marcel Ţenter s-a apropiat la un punct diferenţă pe tabelă abia cu cinci minute înainte de finalul sfertului patru (69-68). Americanul Josh Sparks a fost în formă de zile mari şi a reuşit câteva faze spectaculoase, finalizate cu trei coşuri de şase puncte în ultimul act al meciului, iar Silvăşan a bifat o lovitură de trei puncte şi două libere care au refăcut din nou avantajul de zece puncte pe tabelă (80-70). Încercările de revenire ale oaspeţilor au fost în zadar, iar partida se încheie cu o victorie importantă obţinută de “U” BT Mobitelco în faţa unei favorite la câştigarea titlului de campioană şi o victorie de palmares a ucenicului “Bobo” Pintea în faţa maestrului Marcel Ţenter, doi antrenori care au contribuit la câştigarea titlului de campioană a Ligii Naţionale în 2011.

În urma acestui rezultat, “U” BT Mobiltelco rămâne în fruntea Ligii Naţionale, ocupând locul 4, cu 12 puncte. Următoarea partidă pentru alb-negri va avea loc în deplasare la BCM U Piteşti. Meciul e programat în 16 noiembrie, de la ora 19:00, şi va fi transmis în direct de Digi 24 Cluj.

“U” BT Mobitelco: Silvăşan 19 (4 rec., 5 pase), Hargrove 16 (2 rec., 3 p.d.), Sparks 15 (2 rec., 4 int., 2 capace), Kuburovic 15 (7 rec.), Cuic 12 (5 rec., 8 p.d., 2 capace), Lalovic 6 (2 rec., 1 p.d.), Baciu 4 (3 rec.), Medvedj 3 (2 rec., 4 p.d.).

Gaz Metan: Mandache 17, Shiloh 16, Kemp 14, Tsiaras 9, Koch 9, Dumitru 6, Bogavac 5, Dumitrescu 3, Marojevic 2.

“Înfrângerea de astăzi se datorează multiplelor greşeli individuale pe care le facem, iar la acest nivel nu este permis aşa ceva. Orice adversar valoros te penalizează, noi am fost penalizaţi în primele două sferturi, Clujul a reuşit 50 de puncte, ceea ce e foarte mult. Am încercat să revenim mereu şi chiar cred că am avut posibilitatea să câştigăm acest meci, însă apărarea ne-a trădat. Este ciudat să joc împotriva lui Bobo (Dorin Pintea – n.r.), am lucrat foarte mult timp împreună, suntem foarte buni prieteni, însă aceasta este viaţa, suntem profesionişti şi trebuie să ne facem treaba”, a declarat Marcel Ţenter la finalul jocului.

“A fost un meci în care ne-am pregătit foarte bine pentru el, din fericire pentru noi am ieşit învingători. Din păcate anul trecut am avut doar înfrângeri cu Mediaşul, ceea ce putea fi de partea lor, însă am pregătit foarte bine meciul, ne-am antrenat bine, am ştiut ce joacă şi cred că ne-am şi dăruit mai mult, ceea ce până la urmă face diferenţa într-un meci”, a declarat căpitanul de la “U” Mobitelco, Mihai Silvăşan.

“Ambele echipe sunt diferite faţă de sezonul trecut, Mediaşul trece printr-o pasă proastă, chiar dacă a câştigat meciul din Ucraina însă noi ne-am văzut de strategia noastră, de jocul colectiv, am avut un joc foarte bun şi în interior, şi afară, băieţii şi-au făcut surprinzător de bine, iar acest lucru se vede şi pe tabela de marcaj”, a declarat antrenorul secund, Paul Chetreanu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top