UDMR intră la guvernare alături de USL

Maghiarii au ajuns la un acord cu Uniunea Social Liberală (USL) şi vor intra la guvernare, dar încă nu s-a stabilit dacă vor primi un post de ministru sau numai de secretar de stat.

Octav Ganea - Mediafax FOTO
Octav Ganea – Mediafax FOTO

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Victor Ponta reprezintă singura variantă viabilă de premier. “Din punctul meu de vedere, există o singură variantă, indiferent dacă vom intra la guvernare sau nu, cei care au câştigat alegerile şi bineînţeles Victor Ponta. Asta nu are legătură cu situaţia ulterioară desemnării primului ministru”, a declarat preşedintele UDMR.

Deşi Crin Antonescu şi restul liderilor din PNL s-au opus cooptării maghiarilor la guvernare, liderul UDMR a punctat: “Un dialog va exista, fiindcă România are nevoie de dialog. Societatea românească are nevoie de linişte, nu de scandal. Deci dialog va exista, indiferent cine va fi la guvernare şi cine va fi în opoziţie şi eu cred că e bine după foarte mulţi ani de zile să trecem într-o nouă etapă. (…) Cunosc declaraţiile preşedintelui Crin Antonescu şi sunt pentru mine liniştitoare, deci este un om deschis la dialog, la colaborare, în rest amănunte putem să vă dăm săptămâna viitoare”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top