Ultimele negocieri purtate de nemţi pentru cumpărarea FC “U” SA!

Cei doi reprezentanţi ai firmei DK Sportler Beraten, Volker Diergardt şi Christopher Obi, ajung în cursul zilei de astăzi la Bucureşti pentru a purta o nouă rundă de negocieri, finală de această dată, cu Ioan Mărginean pentru achiziţionarea pachetului majoritar de la FC “U” SA.

Trei săptămâni de negocieri pentru viitorul clubului Universitatea Cluj, plus o vizită la Cluj! Atât au durat discuţiile pentru destinul “Şepcilor roşii”, care ar putea să se încheie cu succes săptămâna aceasta, iar clubul să aibă investitori noi. Nemţii de la DK Sportler Beraten vor avea astăzi discuţia finală cu Ioan Mărginean, acţionarul majoritar al FC “U” SA. DK Sportler oferă 450.000 de euro pentru a achiziţiona clubul, plus un procent din ultima tranşă aferentă drepturilor de televizare. Dacă cele două părţi se vor înţelege, atunci Vasile Miriuţă va fi instalat ca şi antrenor principal, urmând ca să intre “în pâine” cât mai curând.

Finala destinului lui “U” Cluj se joacă pe terenul lui Florian Walter, la Bucureşti, fostul patron al clubului până în vară. Volker Diergardt şi Christopher Obi, reprezentanţii firmei din Berlin interesată de preluarea pachetului majoritar, ajung azi în Capitală, însoţiţi de Vasile Miriuţă, pentru a purta ultima negociere. Suma de achiziţie a pachetului s-a schimbat de la vizita nemţilor la Cluj; atunci, s-a vorbit de plata a 650.000 de euro pentru pachetul de 98 la sută din acţiuni, însă după ce au analizat şi ultimul set de acte contabile, potenţialii investitori au coborât preţul cu 200.000 de euro. Diferenţa o reprezintă cuantumul datoriilor acumulate de FC “U” SA în ultima lună şi jumătate care, în primă fază, nu le-a fost prezentat. În discuţie va intra, foarte probabil, şi ultima tranşă venită de la Liga Profesionistă de Fotbal pentru drepturile TV aferente clasării pe locul 8 în stagiunea trecută.

Dacă întâlnirea se va încheia cu succes pentru “U” şi tranzacţia va fi semnată, atunci Vasile Miriuţă va fi instalat în funcţia de antrenor principal, iar de miercuri va începe treaba la “U”. Fostul internaţional maghiar este cel care i-a convins pe Diergardt şi Obi să analizeze oportunitatea unei investiţii la clubul clujean.

Leave a Reply

Loading...
Top