Un absolvent de UBB Cluj, propus de Iohannis în fruntea SRI

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

eduard_hellvig

“Ambele servicii secrete au rămas fără director, atât SRI, cât şi SIE. În ultimele săptămâni, datorită unei evoluţii, SRI a fost de foarte multe ori în atenţia publicului. Am considerat că este nevoie ca la SRI să existe o echipă completă. Îl propun pe Eduard Hellvig director la SRI”, a declarat şeful statului.

Eduard Raul Hellvig, născut în 27 octombrie 1974 în Zalău, este un politician român, membru al Parlamentului European şi fost ministrul al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Hellvig a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj în anul 1997. În timpul studiilor universitare a obținut o bursă a Fundației Soros pentru o Societate Deschisă și a ocupat poziția de director de programe al Institutului de Analiză Politică din Cluj.

În 1997, proaspăt ieșit de pe băncile facultății, Eduard Hellvig a dobândit licența de broker al Bursei de Valori București, iar în 1999 a participat la școala de vară organizată de Centrul de Studii Post-Comuniste a Universității Maryland, College Park.

În perioada 2001-2003 Eduard Hellvig a ocupat poziția de Director General al Institutului de Studii Sociale, iar în 2004 a devenit Directorul Executiv Sintezis România. Și-a continuat pregătirea profesională, în 2006 absolvind Colegiul Național de Apărare al Universității Naționale de Apărare “Carol I” și SES Centrul European de Studii de Securitate “George Marshall”. În 2009 a devenit doctor în Științe Politice al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București.

Hellvig este membru al Parlamentului European din 4 septembrie 2013, face parte din Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor, Delegația la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova, Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest. Este membru supleant în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară și în Comisia pentru afaceri juridice.

foto © ziuadeconstanta.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top