Un clujean e revoltat din cauza pensionarilor care se plimbă aiurea pe linia 30. “Noi, cei care muncim, abia mai avem loc în autobuze”

În Cluj-Napoca trăiesc peste 55.000 de persoane care beneficiază de transport gratuit, marea majoritate fiind pensionari, iar acest lucru stârnește nemulțumirea clujenilor care, în drum spre serviciu, sunt nevoiți să se înghesuie în mijloacele de transport în comun.

Un clujean din cartierul Grgorescu a postat pe site-ul domnuleprimar.ro o sesizare prin care se plânge de faptul că, pe linia 30, autobuzele sunt mai tot timpul aglomerate din cauza pensionarilor care se plimbă grație gratuităților de care beneficiază.

“Problema este că pensionarii sunt în număr foarte mare în aceste autobuze, la orice oră și în orice zi. De multe ori se circula în condiții extrem de proaste din cauza numărului prea mare de persoane. Nu spun că dânșii nu ar avea nevoie de transportul public, DAR consider că cei care merg spre locul de muncă au cea mai mare nevoie. Vă asigur că nu sunt singurul nemulțumit de acest lucru. Locuiesc în Grigorescu de mai bine de 10 ani, iar această problemă nemulțumește multă lume. V-aș ruga să rezolvați situația, deoarece este inadmisibil ca persoanele care merg la serviciu să se înghesuie în autobuz cu pensionarii care se plimba zilnic, fără a DEPINDE de acest mijloc de transport”, a scris clujeanul.

Cine beneficiază de gratuitate la transportul în comun?

Persoanele în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de cuantumul pensiei, iar cele care nu au împlinit această vârstă trebuie să aibă o pensie de sub 1.300 de lei pentru a beneficia de gratuitate atât în Cluj-Napoca, cât şi în comunele Floreşti şi Apahida. De asemenea, pensionarii de sub 70 de ani care au o pensie cuprinsă între 1.301 şi 1.500 de lei au gratuitate doar pe o linie de transport în comun. Abonamente gratuite au şi toţi cetăţenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top