Un clujean propus de premierul Dacian Cioloș pentru Ministerul Sănătății

Nominalizarea pentru Ministerul Sănătății trimisă Parlamentului în această seară de către prim-ministrul desemnat Dacian Cioloș este conferențiarul universitar doctor Patriciu Achimaș-Cadariu, în prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, informează un comunicat de presă al Guvernului.

patriciuachimasnouapropunere

După anunţul premierului desemnat privind nominalizarea lui tânărului Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sănătăţii, pe Facebook au început să circule fotografii în care Andrei Baciu apărea în lenjerie intimă, ca model.

De asemenea, medici şi manageri de spitale s-au declarat contrariaţi la aflarea veştii că Andrei Baciu ar putea fi ministru al Sănătăţii, motivând că acesta nu are nici pregătirea şi nici experienţa necesare pentru a conduce o instituţie publică de dimensiunea şi cu greutatea celei pentru care a fost propus, care se ocupă de întreg sistemul sanitar.

“În urma controverselor apărute în spaţiul public, primul ministru desemnat a decis să nu îl mai includă pe Andrei Baciu pe lista propunerilor de miniştri care va fi trimisă la Parlament în această seară (duminică seară -n.r.)”, au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Patriciu Achimaș-Cadariu lucrează la Institutul Oncologic “Prof. Dr. I Chiricuţă” Cluj-Napoca din 2006, ca medic primar Ginecologie Oncologică, are un Master în Advanced Oncology la Universitatea Ulm din Germania și este doctor în ştiinţe medicale. Este și conferențiar universitar și șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj și a publicat mai multe cărți de specialitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top