Un fost ministru PDL il acuza pe Emil Boc de MITA in Dosarul Microsoft

Fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, il acuza, din arest, pe Emil Boc ca stia despre şpaga din dosarul Microsoft, care ar fi ajuns in conturile PDL. Acesta a recunoscut in fata procurorilor DNA ca i-a dat primarului Clujului suma de 300.000 de euro lunar, anunta Antena 3.

emil boc

“Recunosc şi admit, de asemenea că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi a-mi menţine funcţia de ministru dar şi poziţia în conducerea centrala PDL. Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fondurile personale, legale, şi le-am recuperat parţial în modalitatea expusă de Claudiu Florică, Dorin Cocoş şi Gheorge Ştefan. Practic eu trebuia sa particip la campania prezidenţială din 2009 cu patru milioane de euro”, a spus Sandu.

“Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României”, a punctat fostul ministru PDL.

În faţa procurorilor DNA, Nicolae Dumitru l-ar fi turnat pe Dorin Cocoş, fostul sot al Elenei Udrea, despre care susţine că primea bani grei pentru diverse intervenţii la Guvern. Fostul ministru sustine ca ar fi dat peste 4 milioane de euro in campania prezidentiala din 2009 in care a castigat Traian Basescu. Acesta a sustinut in fata procurorilor ca a fost nevoit sa dea mita pentru a-si pastra functia de ministru, dar si pentru a obtine o functie de conducere in partid.

Pentru că au colaborat cu procurorii, DNA cere acum schimbarea măsurii de arest preventiv in arest la domiciliu pentru cei doi.

Oamenii de afaceri suspectati de procurorii DNA ca au plimbat spagi in valoare de zeci de milioane de dolari in Dosarul Microsoft sunt conectati, in mare masura, la celebra grupare Petrache-Bittner-Cocos din timpul guvernarii PSD din 2000-2004, despre care presedintele Traian Basescu declara ca ar fi “mafia personala a lui Adrian Nastase”. Dupa cum rezulta din dosarul Microsoft, personaje cheie din aceasta grupare si-au transferat influenta asupra guvernelor de dupa 2004, Tariceanu si Boc, insa au stabilit conexiuni si cu Victor Ponta, pomenit si el in dosar. Un scurt inventar al informatiilor disponibile si publicate de-a lungul timpului in diverse investigatii indica legaturi transpartinice la nivel inalt intre membrii acestei grupari care a controlat marile afaceri cu statul din Romania peste un deceniu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top