Un judecător şi un procuror au primit MITĂ găini, ciocolată, băuturi alcoolice şi carne

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au reținut un judecător şi un procuror în urma perchezițiilor efectuate duminică la Suceava, precum și un om de afaceri.

arest

Judecătorul Bogdan Bărbuţă, de la Judecătoria Rădăuţi, a fost reţinut, duminică seară, de procurorii anticorupţie, după ce ar fi pronunţat, ilegal, 69 de hotărâri judecătoreşi prin care i-a recunoscut unui om de afaceri dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 41.59 de hectare. În schimb, judecătorul ar fi primit, printre altele, ouă, ciocolată, o sticlă de băuturi alcoolice, carne de porc și găini

Bărbuţă este acuzat de DNA de 4 infracţiuni de trafic de influenţă, de complicitate la luare de mită, de 3 infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și complicitate la şantaj.

Tot în aceeași cauză a fost reținut şi procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, Dumitru Dîmbu, sub acuzațiile de trafic de influenţă, complicitate la şantaj, 5 infracţiuni de favorizarea făptuitorului și instigare la compromiterea intereselor justiţiei. De asemenea, a fost reținut un om de afaceri, Babiuc Constantin Gavril, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, şantaj, dare de mită, cumpărare de influenţă, influenţarea declaraţiilor, instigare la mărturie mincinoasă.

Cei trei au fost propuşi pentru arestare preventivă pentru 30 de zile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top