Un minor este cercetat pentru conducere fără permis

În urma unei acţiuni preventive desfăşurată de poliţişti, un minor a fost prins la volanul unui autoturism, fără să dețină un permis de conducere.

politia“La data de 4 august, la ora 01:30, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj – Poliţia municipiului Câmpia-Turzii, au depistat un minor de 15 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Parcului din Câmpia-Turzii”, a transmis IPJ Cluj.

Poliţiştii au descoperit şi că autorizaţia de înmatriculare provizorie a autovehiculului condus de tânăr avea valabilitatea expirată. Mașina i-ar fi fost încredinţat minorului de către o femeie de 37 ani, din municipiul Câmpia-Turzii, deşi acesta nu poseda permis de conducere auto.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de “punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi “încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu deţine permis de conducere” fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Leave a Reply

Loading...
Top