Un monopost de Formula 1 a fost construit la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca

Inginerii de la Universitatea Tehnica, Departamentul Ingineria Fabricatiei, au construit, alaturi de studenti, o masina de Formula 1, care a fos trimisa in Germania pentru a-i fi montat motorul.

Monopost de Formula 1 construit la Universitatea Tehnica Cluj
foto ziuadecj.ro

“Această mașină de Formula 1 va pleca de la noi în Germania, unde i se va monta motorul și va fi testată în tunele aerodinamice. Va fi testata si pe pistă, iar în final se va alege un model din cele 4. Poate va fi cea fabricată de noi sau poate nu. Oricum este o performață pentru noi că a reușit să asamblăm corect o mașină de Formula 1, să fabricăm multe din piesele componente și să le asamblăm”, a declarat seful departamentului TCM Ingineria Fabricației din Universitatea Tehnică Cluj, Nicolae Bâlc.

O firma germana a comandat constructia a patru bolizi de Formula 1, în patru centre universitare diferite, unul dintre ei fiind construiti la Cluj. “Această mașină de Formula 1 nu are elemente metalice, nu are un șasiu metalic, nu are lonjeroane din oțel. Tot scheletul mașinii e pe stuctură de fibrp de carbon. Doi bărbați pot ridica sus toată mașina. Roțile sunt cele mai grele”, a declarat Nicolae Bâlc.

Bolidul ar putea ajunge sa concureze pe marile circuite de Formula 1.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top