Un nou sens giratoriu la intersecția de pe Dealul Feleacului

Intersecția din vârful Dealului Feleacului va beneficia de un sens giratoriu datorită accidentelor grave care au loc, aproape săptămânal în această zonă.

dealul feleacului

Senatorul Alexandru Cordoș a fost primul care a tras un semnal de alarmă cu privire la acest aspect, deși CNADNR aproba un contract în 2013 în care era cuprinsă și amenajarea acestui sens.

“Autovehiculele care se deplasează de la Turda la Cluj-Napoca pe drumul european E60 trebuie să traverseze Dealul Feleac.

În vârful acestuia, calea de rulare face un unghi drept, cu pante accentuate de ambele părţi, virajul efectuându-se fără vizibilitate.

Mai mult, în acelaşi punct drumul european se intersectează cu alte trei drumuri comunale. Punctul de trecere reprezintă un real pericol, deoarece mulţi şoferi de pe drumul principal accelerează pe acele porţiuni pentru a finaliza urcuşul.

Aceştia se întâlnesc cu alte autovehicule sau vehicule cu tracţiune animală care doresc să intre sau să iasă de pe drumurile laterale, intersectându-le traiectoria, generând astfel evenimente rutiere grave.

Din nefericire, aproape săptămânal are loc un astfel de eveniment, de cele mai multe ori cu consecinţe tragice”, a transmis Cordoş, citat de Vocea Transilvaniei.

În răspunsul oferit senatorului clujean, ministrul Transporturilor scrie că, într-adevăr, sensul giratoriu este cuprins în seria de măsuri de siguranţă şi că pentru contractul de execuţie al lucrărilor ordinul de începere a lucrărilor este estimat pentru perioada aprilie – mai 2015.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top