Un nou transfer de excepţie la “U” Mobitelco: Hristo Nikolov!

“U” Mobitelco a anunţat un nou transfer. Hristo Nikolov va completa extrema formaţiei clujene. Bulgarul evoluează pentru a doua oară în lotul unei echipe româneşti, prima dată fiind selecţionat de Steaua Turabo, unde l-a avut ca şi antrenor tot pe Niksa Bavcevic,  “Mă simt foarte bine aici, mă bucur că voi lucra din nou cu domnul Bavcevic şi că am ocazia să joc la o echipa precum cea din Cluj, cu o mare tradiţie în România”. 

Hristo Nikolov va fi transferat de la Szolnok, campioana Ungariei si finalista a EuroChallenge. Baschebalistul în vârstă de 27 ani are o înălţime de 2 metri şi va juca pe postul de extremă al formaţiei clujene “U” Mobitelco. El a debutat în anul 2002 la CSKA Sofia, unde a evoluat până la transferul din 2008 către Lukoil Akademik Sofia. Începând cu anul 2010, bulgarul a jucat opt meciuri alături de militarii de la Steaua Turabo în turneul EuroChallenge. Aici l-a cunoscut şi pe actualul selecţioner de la “U” Mobitelco, Niksa Bavcevic. “Sunt foarte bucuros că îl am din nou elev pe Hristo Nikolov, am lucrat foarte bine cu el la Steaua, este un jucător foarte experimentat şi suntem onoraţi că a dorit să vină să joace la “U” Mobitelco!”, declară Bavcevic.

În sezonul 2011-2012, Nikolov a câştigat 19 meciuri din EuroChallenge alături de campioana Ungariei, Szolnok, echipă ce a reuşit performanţa de a se clasa între ultimele patru finaliste.

Bulgarul Hristo Nikolov a avut un palmares de excepţie de-a lungul carierei sale: a caştigat Cupa Bulgariei în 2005, este campion în Bulgaria în 2009 şi 2010, câştigător al Cupei Ungariei în 2011, campion al Ungariei în 2012, câştigător al Campionatului European U20 Divizia B cu naţionala Bulgariei şi semifinalist EuroChallenge în 2012.

Managerul “U” Mobitelco, Mircea Cristescu, se declară de-a dreptul onorat de faptul că bulgarul a acceptat transferul,  “Din păcate, suntem în situaţia în care a trebuit să găsim soluţii după accidentările lui Steve Ross şi Tyler Morris. Cred că Derek Wright şi Hristo Nikolov, cel care se află deja în catonament la Miercurea Ciuc, vor fi soluţii foarte bune pentru echipă. Se pare că până la urmă lucrurile bune li de întâmplă celor care ştiu să aştepte. Aducerea celor opt jucători străini, dintre care doi sunt acum accidentaţi, se încadrează în bugetul echipei pentru acest an. Suntem onoraţi să îl avem pe Hristo Nikolov la echipa noastră!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top