Un om de afaceri din Big Four a cumpărat hotelul City Plaza

Omul de afaceri Sorin Dan a vândut hotelul City Plaza din Cluj-Napoca și va rămâne acționar minoritar, declarând în presa locală că unitatea va fi extinsă cu o nouă aripă și va avea parte de alte câteva investiții majore.

city plaza cluj

Acesta a negat că directorul Energobit, Sorin Gadola, ar fi noul cumpărător.

Hotelul clasat la 5 stele are o valoare de piață de aproximativ 10 milioane de euro, numai corpul nou al clădirii ridicat în 2010 fiind evaluat la 6 milioane de euro.

City Plaza a avut o cifră de afaceri în 2013 de 2.5 milioane de euro și pierderi de 500.000 euro.

eClujeanul.ro a reușit să afle, pe surse, că noul acționar majoritar al hotelului este un potent om de afaceri clujean stabilit la Bucuresti. Acesta are 47 ani si a lucrat in domeniul economic-contabil in una dintre companiile americane din Big Four.

Big Four este denumirea grupului celor mai mari patru firme de audit din lume alcătuit de PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young și Deloitte Touche Tohmatsu. Cele patru companii asigură auditul pentru marea majoritate a companiilor publice și pentru o bună parte din companiile private din lumea întreagă.

Sorin Dan are o avere estimată la 10 milioane de euro, potrivit Forbes. Acesta va dezvolta un cartier rezidențial de locuințe în Andrei Mureșanu Sud.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top