Un om de afaceri german, acționar la Werder Bremen, investitor “din umbră” la CFR Cluj? A virat deja 5 milioane de euro în conturile clubului

CFR Cluj ar putea ieși din insolvență oficial săptămâna viitoare după ce acționarul majoritar, Marius Băgăcean, a virat toți banii necesari pentru acoperirea datoriilor, în valoare de 5.3 milioane de euro, adică 24 milioane de lei.

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a făcut deja mai multe plăți către toți creditorii și a dezvăluit că luni va depune la tribunal raportul pentru ieșirea din insolvență.

“Ieri (n.r. vineri, 3 martie) noul acționar majoritar al clubului a dat în conturile clubului toată suma necesară pentru achitarea datoriilor – circa 5 milioane de euro. Am făcut toate plățile către creditori, iar luni (n.r. 6 martie) vom depune la tribunal raportul pentru ieșirea din insolvență”, a declarat, sâmbătă, Răzvan Zăvăleanu la Digi Sport.

Termenul de judecată al ieșirii din insolvență a clubului CFR Cluj este vineri, 10 martie.

Cine este în spatele lui Marian Băgăcean?

Potrivit gsp.ro, în spatele acționarului majoritar Marian Băgăcean s-ar afla un important om de afaceri din Berlin, Abris Lelbach, acționar și la clubul german Werder Bremen. Acesta are afaceri în domeniile mineritului, energiei și industriei.

De ceva timp, Lelbach a început deja să investească şi în Cluj Napoca, iar la CFR ar urma să intre prin una dintre societăţile sale, ElPro AG.

Acesta este, de fapt, omul de afaceri care s-ar afla în spatele lui Marian Băgăcean, românul care a cumpărat, deocamdată în nume propriu, pachetul majoritar de 62% de la Arpad Paszkany.

Dacă CFR Cluj iese din insolvență săptămâna viitoare va putea juca în Europa începând cu sezonul 2018-2019, dacă la finalul acelei stagiuni de Liga 1 va ocupa un loc eligibil.

CFR Cluj ar fi abia al doilea club din tot fotbalul românesc care ar ieşi din insolvenţă, după Dinamo, anul trecut, echipă care ar participa în cupele europene la vară dacă intră în play-off şi, implicit, ocupă un loc pentru Europa.

One thought on “Un om de afaceri german, acționar la Werder Bremen, investitor “din umbră” la CFR Cluj? A virat deja 5 milioane de euro în conturile clubului

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top